avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pentru angajare se cere adeverinta de la locul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pentru angajare se cere adeverinta de la locul anterior de munca cu detalii legate de responsabilitati, salar etc?

Am primit o oferta de munca scrisa in are mi se cer si diverse acte pentru angajare. Printre ele mi se cere o adeverinta de la fostul loc de munca in care trebuie specificate activitatea desfasurata, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, stagiul de cotizare pe ultimele 6 luni. Stiu ca s-au scos cartile de munca si ma gandesc ca datorita acestui fapt se cer toate aceste informatii. Insa, e legal sa se ceara? Va intreb pentru ca doamna contabila de la actualul loc de munca nu cunoaste legislatia in vigoare. Pe deasupra, eu sunt din luna mai 2010 in concediu de ingrijire copil. Ce ar trebui completat la stagiul de cotizare pe ultimele 6 luni?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 23:37, 17 Ianuarie 2012
1.La angajare la un nou loc de munca se solicita adeverinta de la fostul (fostele) locuri de munca, cuprinzand veniturile realizate in ultimele 6 luni, numarul de zile de concediu medical avute in ultimele 12 luni. Aceasta adeverinta este necesara in cazul in care noul angajat beneficiaza de un concediu medical, pentru ca baza de cacul pentru medical o reprezinta tocmai acele venituri.

2.Alte date in adeverinta - gen activitatea desfasurata, durata, etc. nu sunt necesare. Depuneti un CV la angajare, care contine date despre activitatea dvs. anterioara.

3. Daca sunteti in CIC, nu puteti realiza venituri profesionale. Daca vi se termina CIC si va pregatiti sa schimbati locul de munca, asta e altceva.

4.Veniturile pe cele 6 luni anterioare, in cazul dvs,, sunt constituite de indemnizatia pe care o primiti de la primarie. Puteti dovedi cu decizia de la primarie.
Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2012
ana-cer, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta stagiu cotizare cas ContSters373063 ContSters373063 Buna ziua, Ma confrunt cu o problema, tocmai am semnat contractul de angajare pt un nou loc de munca ce imi cere printre multele acte de adus si adeverinta ... (vezi toată discuția)
Concediu medical neplatit corinaion corinaion Buna ziua. Am lucrat timp de 20 de ani , pana in 2010 intr-un institut. Din 2010 am ramas acasa, nu am mai avut serviciu, dar am fost coasigurat la sotul meu ... (vezi toată discuția)