buna ziua.am o mare problema sint angajata la o firma cu carte de munca de 3 ani,acum sint gravida in 4 luni angajatorul din motive necunoscute vrea sa inchida firma. ce posibilitati am pentru a putea beneficia de indemnizatia pentru copil ,in conditiile in care angajatorul nu vrea sa ne trimita in somaj?are dreptul legal de a face acest lucru?
multumesc
Probabil nu a platit contributiile si nu vrea sa va dea in preaviz sa beneficiati de somaj. Dar mi se pare absurd, doar n-o sa va forteze sa va dati demisia ca sa stea el linistit. Mare grija ce vrea sa faca, nu va lasati pacaliti. Ar trebui sa te interesezi tu la contabila firmei sau chiar la Casa de sanatate, pensii, somaj sa vezi dacavi s-au virat contributiile. Pt ca de oprit din salariu sigur au stiut sa opreasca. Sa nu te trezesti pe urma ca nu ai platit si nu poti beneficia de somaj sau de indemnizatia de cresterea copilului. Daca ramai fara serviciu iti poti plati tu personal contributiile, sa fii acoperita. Si esti gravida in 4 luni presupun ca ai instiintat conducerea in scris despre acest lucru. In rest, toate cele bune si o sarcina usoara! ;)