avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort fara acordul unuia dintre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort fara acordul unuia dintre soti

Buna seara.va rog sa ma ajutati cu un raspuns.prieteni de-ai mei,sot si sotie,se afla intr-o situatie destul de complicata.el a batut-o,ea vrea sa isi scoata certificat medico-legal pentru a-l face sa”plateasca” intr-un fel ,desi nu vrea sa divorteze de el..se poate?el pe partea cealalta,vrea sa divorteze de ea si nu stie cum sa faca. Desi stiu k fiecare are partea lui de vina,as vrea sa ii ajut pentru ca amandoi imi sunt foarte buni prieteni..dar nu stiu cum…de aceea apelez la ajutorul dumneavoastra si va rog din suflet sa-mi dati un raspuns.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: danidaniela , utilizator 21:07, 19 Ianuarie 2012
bine este sa ii lasati pe ei sa decida..eventual sa le recomandati sa treaca printr-o sedinta de consiliere psihologica de familie ;)
danidaniela a scris:

Buna seara.va rog sa ma ajutati cu un raspuns.prieteni de-ai mei,sot si sotie,se afla intr-o situatie destul de complicata.el a batut-o,ea vrea sa isi scoata certificat medico-legal pentru a-l face sa”plateasca” intr-un fel ,desi nu vrea sa divorteze de el..se poate?

Da.. se poate.
Sotia poate sa mearga la Serviciul de medicina legala si sa obtina un certificat medico-legal, certificat pe care poate sa-l foloseasca pentru formularea unei plangeri penale pentru savarsirea infractiunii prev de art 180 al. 2 indice 1 c.pen.- loviri si alte violente in cazul in care nr. de ingrijiri medicale va fi intre 1 zi si 20 de zile inclusiv iar daca va fi mai mare atunci vorbim de o alta infractiune.
Plangerea va trebui formulata in termen de 2 luni de la data comiterii faptei si probata cu 2 martori si certificatul medico-legal.
De asemenea , acest certificat poate fi folosit in cadrul probei cu inscrisuri in cadrul actiunii de divort, daca se va ajunge la un divort.
Sotul daca doreste sa divorteze, nu are nevoie de acordul sotiei pentru a obtine admiterea actiunii, ci va fi necesar sa depuna actiunea in instanta si sa probeze cu martori ca existe motive temeinice pentru desfacerea casatoriei.
Indiferent de sfaturile primite de unul sau de altul dintre cei doi, alegerea continuarii drumului impreuna sau separat, apartine totdeauna fiecaruia dintre cei doi soti.
Ultima modificare: Joi, 19 Ianuarie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
da..stiu ca asa ar fi ideal:D...mai rau e ca stiu si altele pe care ea nu le stie despre el,sau chiar daca le banuie nu vrea sa le vada si stiu ca impreuna nu mai au din pacate nici o sansa,pentru ca oricum nu mai au o relatie normala de foarte mult timp..de-asta s-a si ajuns aici...oricum multumesc pentru raspunsul prompt;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ochi vanat ContSters169949 ContSters169949 buna ziua... am si eu o intrebare .. in urma unei incaierari un amic s-a ales cu un ochi vanat mi-a facut reclamatie la politie.. ce s poate intampla... ? tin ... (vezi toată discuția)
Am fost batuta de prietenul meu-plangere penala bubulina_nico bubulina_nico prietenul meu ma batut fpoarte tare am scos un certificat medico legal ce trebuie sa fac pe mai departe pentru a sta acolo unde ai este locul:(( va rog ... (vezi toată discuția)
Bataie sultanoiu ionela sultanoiu ionela daca cineva a dat un pumn lu taicasu, acesta cei poate face? poate sa faca plangere penala ptr vatamare corporala? (vezi toată discuția)