avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mari probleme succesiune-Cu un farte bonlav handicapat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mari probleme succesiune-Cu un farte bonlav handicapat al carui curator legal sunt

Speta: Tatal meu a fost casatorit cu mama mea.Mama a murit in 1965.In anul 1970 tata sa recasatorit. Cu mama vitrega are un copiil ,,RETARD MINTAL SEVER,, In anul 1999 au cumparat o casa la tara ( pe chitanta de mana ) fara a perfecta actele la notariat. In anul 2000 tatal meu a decedat. Dupa moartea tatalui in anul 2000 mama vitrega dar si fratele bonlav ( Retard mintal sever ) m-au dat in judecata pentru succesiune. Masa succesorala a fost un apartament in Bucuresti. Casa de la tara nu a fost supusa succesiunii deoarece ( mama vitrega nu a mai perfectat actele de vinzare-cumparare. In instanta eu am cerut sa fie adusa la masa succesorala si casa de la tara cumparata in anul 1999. Mama vitrega dar si fratele bonlav ( retard mintal sever ) au declarat ca nu exista acea casa si ca locuiesc doar in ea cu chirie si din mila fostilor propietari. Instantele de judecata niciodata nu mi-a admis cererea mea. Mentionez ca: Fratele bonlav retard mintal-- handicap sever nu a fost pus niciodata sub interdictie. Nu a avut curator in instanta...desii se vedea clar ca este bonlav. - Deci succesiunea sa facut numai pe apartamentul din Bucuresti si atat. Eu nu am putut face dovada ca exista si casa de la tara.
Instanta a hotarat sa iesim din indiviziune.a dat apartamentul mamei vitrege si fratelui--Obligand-ui sami dea sulta parte. Am primit sulta. Eu pe apartament am primit banii si nu mai am nici o pretentie. Timp de 8 ani de zile nuam vazuto pe mama vitrega si nici pe fratele bonlav,
De retinut --- In anul 2008 a murit si mama vitrega. Dar inainte de a murii ma chemat la spital si mia dat chitanta de mana pentru casa de la tara --Casa ce nu fusese adusa la succesiune- dar exista,Totodata mia dat si toate actele avute .Rugandu-ma sa am grija de fratele vitreg.... A murit a fost ingropata.
Eu am devenit curatorul legal al fratelui bonlav.--Cu drept de administrare bunuri si bani.
Privind casa de la tara nesupusa succesiuni-- Eu am deschis actiune in instanta pentru a se perfecta actele pe acea casa. Fostii propietari au venit au spus cum au stat lucrurile. Au spus ca: Mama vitrega dupa decesul tatalui meu nu a mai dorit sa faca actele pe casa tocmai pentru ca aceasta sa nu fie supusa succesiunii.( dupa tata )
Instanta a hotarit ca: Eu si fratele meu suntem mostenitori ai defunctilor. si a costata vinzare - cumpararea facuta intre parintii decedati ( tata+ mama vitrega ) si promitentii vanzatori. Deci in aceasta hotarire tot parintii sunt propietari.
CASA -este la tara o casa amarata din chirpici. Doresc a o vinde... Acum am incercat sa-i fac inscrierea in cartea funciara .. pe numele meu dar si al fratelui al carui curator sunt. Nu pot deoarece trebuie sa fac succesiunea.
Pot cere revizuirea succesiunii ?
Pot cere instantei sa faca actele numai pe numele meu ? Invocand art.Erezii nu pot lua nici o parte din lucrurile ascunse (vezi art. 703 Cod Civil). SCRIU Acesta si intreb ? Nu in dorinta de al pacalii pe fratele meu. Pentru faptul ca peste tot intampin si mi se cer fel de fel de procuri si curatele...? Din anul 2008 eu am grija de acest bonlav care-mi este frate. Sunt curatorul lui .Ma straduiesc sal ingrijesc. Fac rapoarte catre primarie trimestrial. Casa de la tara este libera nu locuieste nimeni in ea. Sta sa se darame fiind din chirpici... Pe vremea proceselor cu mama vitrega si cu fratele meu vitreg acesta nu avea curator-nu era pus sub interdictie. Dar bonlav ( retrd mintal atunci instata ia luat declaratie declaratiile lui find la dosarru de succesiune. Euintreba ce ste de facut. Sun disperat. Bani nu mai am sa cheltui. Nu stiu ce sa fac. Cu stima varog dati un sfat ?
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 13:49, 22 Ianuarie 2012
Buna ziua !
In conditiile date , mergeti la notar (de la ultimul domiciliu al defunctilor) pentru a dezbate mostenirea , respectiv a se imparti bunul in cauza .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cere si efectuarea succesiunii pentru fratele bonlav ? in acelasi dosar ? dorudoru dorudoru ---Beneficiaza de scutire taxa de timbru judiciar---Speta este Am deschis un dosar civil pentru ( Hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act autentic de ... (vezi toată discuția)
Acte si mostenire cu peripetii-nimeni nu comenteaza ! dorudoru dorudoru --Beneficiaza de scutire taxa de timbru judiciar---Speta este Am deschis un dosar civil pentru ( Hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act autentic de ... (vezi toată discuția)
Va rog frumos sfatuiti-ma ! cum sa fac sa iasa bine in aceasta speta ? poate cineva cu suflet ne va indruma dorudoru dorudoru --Beneficiaza de scutire taxa de timbru judiciar---Speta este Am deschis un dosar civil pentru ( Hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act autentic de ... (vezi toată discuția)