avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... noua taxa auto cine o plateste?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

noua taxa auto cine o plateste?

referitor la noua taxa care priveste masinile inmatriculate in ro pana in 2007 de catre cine va fi platita? VANZATOR SAU CUMPARATOR?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 22:40, 22 Ianuarie 2012
Taxa auto se plateste de catre cumparator.
Masinile inmatriculate in perioada 1 ianuarie 2007 – 1 iulie 2008 nu vor trebui sa achite taxa pe poluare in noua ei forma intrucat ele au fost supuse unei sarcini fiscale similare, respectiv la prima inmatriculare a acestora a fost achitata taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule in temeiul art 2141 – 214 3 din Codul Fiscal
ynocentta a scris:

Masinile inmatriculate in perioada 1 ianuarie 2007 – 1 iulie 2008 nu vor trebui sa achite taxa pe poluare in noua ei forma intrucat ele au fost supuse unei sarcini fiscale similare, respectiv la prima inmatriculare a acestora a fost achitata taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule in temeiul art 2141 – 214 3 din Codul FiscalDin Anexa 1 la Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 28 /2012, cap. III, pct. 3.3, (PROCEDURA din 13 ianuarie 2012 privind stabilirea taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule) care prevede: "În vederea restituirii sumelor reprezentând diferenţa dintre taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule plătită în perioada 1 ianuarie 2007-30 iunie 2008/taxa pe poluare pentru autovehicule plătită în perioada 1 iulie 2008 -12 ianuarie 2012, compartimentul de specialitate procedează la calcularea taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule", eu asa inteleg ca de la intrarea in vigoare a noii legi, se plateste taxa auto si pt. autovehiculele care au fost inmatriculate in perioada 1 ianuarie 2007 - 1 iulie 2008, daca aceasta nu a fost platita in aceasta perioada.

catalin bratianu a scris:
referitor la noua taxa care priveste masinile inmatriculate in ro pana in 2007 de catre cine va fi platita? VANZATOR SAU CUMPARATOR?


Userul a facut referire la o perioada anterioara anului 2007.
Legea publicata marti stabileste ca taxa de poluare va fi platita, o singura data, atat pentru autovehiculele noi, cat si pentru cele second-hand, care sunt inmatriculate pentru prima data in Romania, indiferent daca autovehiculul este produs in tara sau in strainatate. Pentru autovehiculele inmatriculate inainte de anul 2007, taxa de poluare va fi achitata la momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate a autovehiculelor, in cazul instrainarii acestora, dupa ce intra in vigoare aceasta lege.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa poluare: se bat cap in cap legea cu ordinul ? Pilu Pilu Oare mi se pare mie sau se bat cap in cap art. 12 din Legea 9/2012 care prevede: \" ART. 12 (1) În cazul în care taxa pe poluare pentru autovehicule ... (vezi toată discuția)
Timbru de mediu Robert.G. Robert.G. Am cumparat o masina în 2015 și am plătit timbrul de mediu.Fostul proprietar plătise și el o taxă de poluare sau de prima inmatriculare pe care a ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare sau de inmatriculare auto sau ce nume mai are mai este in vigoare? croco_madness croco_madness Va salut cu respect! Am citit pe internet ca taxa va fi sau este scoasa:) nu se poate intelege concret. ''incepând din acest an, taxa pentru emisiile ... (vezi toată discuția)