avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... da sau nu contract colectiv de munca pe unitate?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

da sau nu contract colectiv de munca pe unitate?

Suntem o firma privata cu 80 de salariati. Am avut pentru perioada 2007 – 2010 Contract colectiv de munca pe unitate. In aprilie 2011 s-a negociat un nou contract colectiv care a fost inregistrat la ITM dar valabil numai pana la 31 decembrie 2011, la fel ca si cel pe ramura textile de care apartinem. In acest caz se poate renunta la contractul colectiv de munca, avand in vedere ca sunt de acord si patronatul si reprezentantii salariatilor. Daca da, va rog sa-mi spuneti care este procedura de urmat. Oricum ramane ca baza a relatiei patron/salariat Regulamentul intern. In Legea 62/2011 si HG 1260/2011 eu nu gasesc nicaieri scris ca este obligatoriu sa ai contract colectiv, chiar daca ai peste 21 de angajati, obligatorie este numai negocierea. Multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 15:24, 24 Ianuarie 2012
Aveti dreptate, obligatorie este doar negocierea contractului in unitatile care au mai mult de 21 de salariati. Angajatorul ar fi trebuit sa initieze negocierea colectiva cu 45 de zile inainte de expirarea duratei CCM. De vreme ce acest fapt nu s-a intamplat, reprezentantii salariatilor pot cere negocierea in vederea incheierii unui nou CCM, oricand.
Contractul dvs. colectiv a incetat prin implinirea termenului. Deci, nu trebuie indeplinita nici o procedura. In acest caz, in continuare se aplica fie prevederile generale ale legii , fie ale CCM superior (daca exista). Nu e obligatoriu sa fie incheiat un CCM la nivel de unitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coeficienti de ierarhizare in 2012 anca.d anca.d Buna ziua! Spuneti-mi va rog, avand in vedere ca s-a modificat salariul minim brut pe tara garantat in plata, care sunt coeficientii de ierarhizare in ... (vezi toată discuția)
Ccm / roi bombi bombi Ma intereseaza daca CCM si/sau ROI trebuiesc in mod obligatoriu intocmite si unde trebuiesc depuse? (vezi toată discuția)
Act aditional la contract colectiv de munca - majorare salarii 01.02.2013 cioc natalia cioc natalia Buna ziua, Va multumesc pentru raspunsul dat anterior, dar mai am o mica problema: - am un contract colectiv de munca inregistrat la ITM in septembrie 2012, ... (vezi toată discuția)