avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Conditii pentru a beneficia de pensie anticipata ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Conditii pentru a beneficia de pensie anticipata partiala

in ce conditii persoana nascuta 2 august 1956 poate cere pensie partial anticipata
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 14:41, 25 Ianuarie 2012
In conditiile in care a implinit varsta de 60 de ani si are un stagiu de cotizare de 35 ani, fara perioade asimilate (art.65 legea 263/2010).
Art. 65
(1) Pensia anticipata partiala se cuvine, cu cel mult 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare, persoanelor care au realizat stagiul complet de cotizare, precum si celor care au depasit stagiul complet de cotizare cu pana la 8 ani.
(3) La stabilirea stagiului de cotizare necesar acordarii pensiei anticipate partiale nu se iau in considerare perioadele asimilate prevazute la art. 49 alin. (1) lit. a)�c) si g).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand esti penalizat? terezakarl terezakarl Daca te pensionezi anticipat esti penalizat? Daca te pensionezi partial anticipat sigur esti penalizat! Nu inteleg,as dori un raspuns corect , documentat. (vezi toată discuția)
Stagiul de cotizare include facultatea la zi? Inamu Inamu Va rog sa-mi spuneti daca stagiul de cotizare include perioada de studii in facultate, cursuri de zi. Am auzit ca nu, pt. pensie anticipata - este adevarat? - ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare ElviP ElviP Buna ziua, Sunt nascut in februarie 1956, am 40 ani vechime in munca, din care 20 ani in grupa a doua de munca. As vrea sa stiu la ce varsta pot iesi cel mai ... (vezi toată discuția)