Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

o scrisoare interesanta de la CAS CLUJ

Buna ziua,sint casnica dar imi platesc asigurarea medicala lunar,respectiv 30 Ron pe luna.Am primit o scrisoare care e un extras de cont in care sint instiintata ca am un debit de 61 Ron,pentru trimestrul 4,si daca nu o platesc in 15 zile vor incepe procedura de executare silita.1 Ron mi-au dat penalizare pentru NU STIU CE,pentru ca eu sint la zii cu plata,CAS-ul e platit octombrie 2008 inclusiv.Am si chitantele.Spuneti-mi va rog ce am de facut,eu consider ca nu ma poate obliga nimeni fiind nesalariata sa-mi platesc asigurarea in avans,altfel si cei care muncesc si-l platesc in fiecare luna.Sper ca e o greseala?!Va multumesc o zi frumoasa
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 23:27, 27 Mai 2009
Inteleg ca aveti semnat contract individual. Cititi-l cu atentie daca si cu cate luni in avans trebuie platita contributia, apoi in baza acestuia faceti o sesizare scrisa (cu mentionare conform pct contract, copii chitante) la institutia respectiva.
Mergeti la Casa de Asigurari de Sanatate cu chitantele respective si vedeti despre ce este vorba. Este posibil ca in contract plata contributiei sa se faca anticipat.
Potrivit art.969 C.civ., contractul incheiat intre dvs si Casa de Asigurari de Sanatate reprezinta legea partilor. In baza clauzelor contractuale , partile au atat drepturi si obligatii. Daca in contract este mentionata plata anticipata, atunci Casa de Asigurari de Sanatate va poate solicita acest lucru , iar in caz de neplata sa treaca la executarea silita.
Ultima modificare: Marți, 28 Octombrie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va rog frumos sa ma lamuriti intr-o problema>sunt angajata la o firma in Bucuresti dar domiciliul meu e in Galati.Ma vor da in somaj cu data de 10 iunie dar eu intre timp mi-am schimbat domiciliul in Voluntari-Ilfov.Spuneti-mi va rog la care Oficiul de forte de munca trebuie sa-mi depun actele?Va multumesc anticipat.
Depuneti dosarul la ALOFM -ul unde domiciliati in prezent, legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurari sociale de sanatate puni puni buna ziua. as dori sa stiu pentru o persoana care nu este asigurata cum pot achita contributiile de asigurari de sanatate. trebuie incheiat un contract cu ... (vezi toată discuția)
Plata contributie la sanatate marfan marfan buna ziua, Ce pasi trebuie sa faca cineva care nu a mai platit asigurarea medicala de doi ani, nefiind angajat? 1. Unde si ce acte trebuie sa depuna? 2. ... (vezi toată discuția)
Asigurarea de sanatate nesalariati BogdanAlexandru135 BogdanAlexandru135 Va rog sa imi explice cineva daca se poate de ce scrie pe dovada de asigurat ca este valabila 3 luni de la data eliberarii atunci cand asigurarea e platita din ... (vezi toată discuția)