avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Primul termen de judecata, citatie cu mentiunea \"de a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Primul termen de judecata, citatie cu mentiunea "de a depune copie de pe inscrisuri..."

Buna seara,

Uite si dilema mea!

Am inaintat la judecatorie o "Plangere impotriva unui proces-verbal de contraventie". Plangerea am depus-o in doua exemplare, insa documentele pe care le-am anexat intr-un singur exemplar.
Am primit citatie, cu data chemarii in instanta. Pe citatie este mentionat "CU MENTIUNEA DE A DEPUNE COPIE DE PE INSCRISURI PENTRU COMUNICARE SUB SANCTIUNEA SUSPENDARII CF ART 155/1 CPP".

Cum trebuie sa procedez in acest caz? Mentionez ca nu o sa ma prezint la proces, doresc a se judeca in lipsa, intrucat cheltuielile cu deplasarea egaleaza valoarea amenzii contestate.

In speranta ca ma puteti ajuta, multumesc!

Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:29, 17 Octombrie 2013
redactati adresa catre presedintele de instanta in care precizati instanta,dosar ,termen,la care anexati al doilea exemplar de documente
Daca intelegeti sa nu va prezentati la termen,solicitati instantei in temeiul disp art 242 al 2 Cod procedura civila - judecarea in lipsa
Mai faceti copii dupa documentele, pe care le-ati expus intrun singur exemplar ,si le trimiteti prin posta ,inainte de termenul de judecata .
Solicitati judecarea cauzei in lipsa dumv .
Succes!
Multumesc pentru raspunsuri, sper sa ma descurc cu ADRESA. In domeniul meu formularistica este alta! M-ar fi ajutat un model.

Se impune cu necesitate sa depuneti copii dupa inscrisurile anexate cererii de chemare in judecata ce urmeaza a fi solutionata de catre instanta, probe ce vor fi comunicate partii adverse prin intermediul instantei, pentru respectarea principiului contradictorialitatii. Daca nu va conformati dispozitiilor ce v-au fost comunicate, instanta la urmatorul termen de judecata, este indrituita sa suspende cauza, cf art. 155 ind 1 C. Pr. Civ, dosarul ramanand in nelucrare , daca nu solicitati repunerea pe rol, si apoi dupa 6 luni, respectiv un an, in functie de natura litigiului, dosarul se perima, fara a mai produce vreo consecinta juridica. Daca va conformati dispozitiilor instantei si solicitati judecata si in lipsa d-voastra, conform art. 242, al 2 C. Pr. Civ, instanta de judecata va solutiona cauza, iar hotararea vi se va comunica la adresa indicata de d-voastra.
Bun! Sa inteleg ca fac o singura ADRESA catre presedintele de instanta in care comunic ca depun copie de pe inscrisuri pentru comunicare. Tot in aceasta adresa solicit si judecarea in lipsa...

Avand in vedere ca termenul este 16 ianuarie 2013, pana cand pot trimite aceasta adresa, sau mai bine zis cand este cel mai indicat?

Alte discuții în legătură

Cerere de amanare a cauzei ContSters149882 ContSters149882 Salutare! Am si eu nevoie de un sfat.. Am un proces pe 26 Martie 2012, am primit citatia acum cateva zile. Insa nu pot ajunge, abia m-am angajat si nu pot ... (vezi toată discuția)
Hotarare de suspendare a judecarii unei plangeri contraventionale impotriva cnadnr monicaliliana monicaliliana in data de 26.04.2012 mi-au fost afisate la domiciliu, conform procedurii si in termenul legal 7 p.v.c.c. incheiate de CNADNR pe care le-am contestat intrucat ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala germicor germicor Buna tuturor, In data de 15.09.2011, am avut proces cu CNADNR, pentru anularea unui PV. Judecatoria Buzau a dat urmatoarea solutie: Suspendare: În temeiul ... (vezi toată discuția)