avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... absente nemotivate sportivi de performanta???
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

absente nemotivate sportivi de performanta???

Care sunt actele normative de motivare a absentelor scolare- invatamant gimnazial , pentru motivarea absentelor elevilor care participa la cantonamente si la competitii de nivel local, national si international??? Unde le pot gasi???Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gabi rosu , utilizator 20:12, 26 Ianuarie 2012
Regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar, art.94 alin(8) "La cererea scrisa a unitatilor de invatamant in care este organizat invatamant sportiv, a structurilor nationale sportive, directorul poate aproba motivarea absentelor elevilor care participa la cantonamente si la competitii de nivel local, national si international, cu conditia recuperarii materiei, in vederea incheierii situatiei scolare."
Textul integral :[ link extern ]
La cererea scrisa a unitatilor de invatamant in care este organizat invatamant sportiv, a structurilor nationale sportive, directorul poate aproba motivarea absentelor elevilor care participa la cantonamente si la competitii de nivel local, national si international, cu conditia recuperarii materiei, in vederea incheierii situatiei scolare.-citat din regulament.
Elevul in cauza nu este la o scoala cu profil sportiv, ci la una normala .i se aplica aceeasi norma???

va multumesc.
Da.Unitatile de invatamant in care este organizat invatamant sportiv si structurile nationale sportive sunt cele care solicita motivarea absentelor prin cerere scrisa catre directorul scolii unde invata elevul.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la scoala - directorul interzice unui sportiv de performanta sa mearga la antrenamente claudiumosoiu claudiumosoiu Buna ziua Am un baiat de 15 ani,care practica sport de performanta(handbal).Directorul scolii i-a interzis sa mai ... (vezi toată discuția)
Bursa de performanta elevi negru daniel negru daniel buna ziua asi dori sa stiu si eu cum se acorda bursele de performanta pentru un elev care a participat la o olimpiada de pian si a luat locu 2 ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de scutire pentru orele de sport - care care este actul normativ? petrider petrider buna, as dori sa aflu daca exista vreo lege privind acceptarea de scutiri de le ora de educatie fizica si sport a unui elev de liceu (IX) care practica sport ... (vezi toată discuția)