Părinţii mei au încheiat cu ICRAL un contract de vânzare-cumpărare în rate a apartamentului.
Din câte ştiu, pe contract apare doar numele părinţilor (al amândurora); însă atât eu cât şi sora mea contribuim în mod egal la plata ratelor.
Aş dori să ştiu dacă există vreo cale pentru a ni se recunoaşte, în mod legal, a) contribuţia la plata ratelor şi, de aici, b) drepturile, în caz de vânzare a apartamentului.
DRept la apartament nu aveti nici macar conform legii, doar un drept de creanta.
Si ce veti obtine in schimb depinde de dovezile pe care vi le-ati facut de-a lungul timpului.
Dv. aveti numai un drept de creanta, care se prescrie in 3 ani pentru fiecare plata.
Nu inteleg de ce contribuiti, care sunt veniturile parintilor, daca puteau sau nu plati singuri si ce alte divezi mai aveti.
Repet: nu aveti drept la apartament.
Vă mulţumesc pentru promptitudine şi pentru timpul acordat.
Nu plătim fiindcă ar fi nevoie, iar dovezi nu avem. Din ce îmi spuneţi, văd că în absenţa lor nu se poate face nimic. Chiar şi aşa, m-aţi ajutat să lămuresc lucrurile.
Adunati-va banutii si faceti altceva cu ei sau dati banii in acele rate numai cu dovada de la parinti, sub orice forma: imprumut, declaratie ca au primit etc.
Sa reiasa insa ca-i vreti inapoi.
Si nu asteptati mai mult de 3 ani, daca ii vreti...
Iar daca platiti direct la banca sau ICRAL, cereti chitante pe numele dv., nu pe al parintilor...
Mult succes!
Partaj intre soti
monak
Buna ziua,
Sunt casatorita de 10 ani. Inainte de casatorie eu am avut un apartamant . Dupa casatorie l-am vandut, am accesat un credit bancar si am ... (vezi toată discuția)