avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestare pv-accident cu tramvaiul 5
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestare pv-accident cu tramvaiul 5

buna ziua.va rog sa-mi spuneti ce sanse,de reusita, am, intr-un proces impotriva bpr si ratb.am fost lovit de tramvaiul 5,in timp ce eram oprit pe linia de tramvai(impreuna cu alti5-6 participanti la trafic),dorind sa scimb sensul de mers.mai precis veneam pe B.Vacarescu din sensul Aviatie sprre S cel Mare,iar la intersectie cu Gh. Titeica am oprit pe linia de tramvai,dorind sa efectuez viraj stinga.din acelasi sens cu mine a venit dupa circa 2 minute si tramvaiul5,care ma lovit in spate lateral stinga,proiectindu-ma in masina din fata mea.la politie dupa cosultarea declaratiilor(a mea,a vatmanului si celui de al treilea conducator implicat in accident)a reiesit ca sint vinovat de producerea accidentului prin incalcarea art. 103 din C.R. mentionez ca nu exista nici un marcaj sau semn de circulatie care sa-mi interzica aceasta manevra,pe acest segment de drum.MULTUMESC ANTICIPAT.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 15:01, 30 Octombrie 2008
contestati procesul verbal in termen de 15 zile de la comunicarea acestuia , cu o plagere adresata judecatoriei in a carei raza teritoriala a fost savarsita contraventia !
Succes
Nu cred ca este vorba de incalcarea art. 103 din Codul Rutier, ci a art. 103 din Regulamentul pentru aplicarea Codului Rutier.

Art. 103 din Regulament prevede " Pe drumul public cu cel mult două benzi pe sens şi cu o a treia bandă pe care este amplasată linia tramvaiului lângă axa drumului, conducătorii de vehicule pot folosi această bandă, cu obligaţia să lase liberă calea tramvaiului, la apropierea acestuia".

In functie de conditiile concrete din momentul producerii accidentului (topografia retelei stradale, conditii de vizibilitate a vatmanului, conditii meteo, etc) exista posibilitatea anularii procesului verbal de contraventie. Va trebui sa apelati la profesionisti care sa interpreteze textul in favoarea Dvs. Dupa parerea mea, in acest caz se poate.

Numai bine va doresc

ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost lovit de tramvai in timp ce stateam la semafor si am fost declarat vinovat! cum se poate schimba verdictul? ady_nik0 ady_nik0 Salut! Vreau sa va povestesc \"patania\" mea si va rog sa-mi oferiti niste sfaturi despre cum trebuie sa procedez in instanta. Asadar, duminica, 28.03.2010, ... (vezi toată discuția)
Contraventie circulatie drakin drakin Am si eu o intrebare circulam pe b-dul Ion Mihalache dinspre P-ta Ion Mihalache catre P-ta Victoriei. Banda 1 era ocupata, banda 2 ocupata, eu eram pe banda a ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni Elena 91 Elena 91 Buna, am avut accident intr-o intersectie blocata, cu masini pe trecere cerea de pietoni. Am traversat pe rosu printre masini, semaforul schimbandusi culoarea ... (vezi toată discuția)