avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiune vanzare cumparare imobil provincie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiune vanzare cumparare imobil provincie

Tatal meu detinea o casa in provincie. Anul trecut a incheiat un act - Promisiune de vanzare-cumparare - semnat si de doi martori.
Cumparatorul nu a respectat termenii acelui act, in sensul ca suma de banii convenita pentru imobil si teren, urma sa o achite in doua rate. Acest lucru nu a fost respectat. A platit doar o parte din suma. Ce pot face?
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2012
elena.olteanu, utilizator
Stimată doamnă,

În primul rând este necesară o examinare a clauzelor contractuale. Vă invit, deci, să le citiți cu atenție, deoarece, între părți, contractul are putere de lege.

Dacă aveți neclarități, expuneți-ne prevederile contractului, pentru a vă sfătui în consecință.

Cu stimă.
PROMISIUNE DE VANZARE-CUMPARARE


Încheiată azi........ /…... /......., între subsemnaţii:
1. …………..............................domiciliat (a) în..........................................................
str................................, nr....., bl......, ap....., identificat (a) cu CI/BI seria…… număr................ în calitate de vânzător, pe de o parte, şi
2. ………………………………..... domiciliat (a) în...................................................... …………………………………….., identificat (a) cu CI/BI seria……. număr......... în calitate de cumpărător, pe de altă parte după cum urmează:
Subsemnatul vânzător declar că promit să vând cumpărătorului identificat mai sus, întregul imobil proprietatea mea situat în……………………………………………..... compus din…......................................................................................................................., imobil dobândit de către mine cu titlu de proprietate ………………………………….
În vederea cumpărării imobilului descris mai sus, subsemnatul cumpărător declar că dau vânzătorului suma de 2300, cu titlu de avans la preţul final care este de 7500 , urmând că diferenţa de preţ să o dau până cel târziu la data de 15.10.2011, dată care va corespunde conform înţelegerii noastre, cu data încheierii contractului vânzare cumpărare în formă autentică.
În cazul în care cumpărătorul refuză să încheie actele cu vânzătorul imobilului descris mai sus la preţul final şi în condiţiile prevăzute în prezentul antecontract, suma plătită în avans va fi socotită chirie pentru perioada menționată mai sus.
În conformitate cu înţelegerea noastră, predarea în posesie se face la data achitării avansului urmând ca predarea în proprietate integrale se va face odată cu semnarea contractului de vânzare-cumpărare în formă autentică.
Subsemnatele părţi am convenit să respectăm cu bună credinţă cele prevăzute mai sus şi în caz de litigiu vom urma calea amiabilă adresându-ne organelor judecătoreşti competente.
Subsemnatele părţi am convenit să respectăm cu bună credinţă cele prevăzute mai sus, iar prezentul act este investit prin voinţa noastră cu titlu executoriu la data exigibilităţii, fără nici o altă intervenţie din partea noastră, putând fi de îndată pus în executare, fără somaţie şi fără nici un fel de alte proceduri.


VÂNZÃTOR CUMPÃRÃTOR

MARTOR MARTOR

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare cumparare emine emine Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate utiliza acest tip de antecontract pt vanzarea unui imobil Mentionez ca abia acum depun actele pt intabulare, ... (vezi toată discuția)
Exemple de antecontracte kitty_nadina kitty_nadina Buna! Sunt studenta la drept in anul al III-lea si as avea nevoie sa imi trimiteti 3 modele de antecontracte, cu titlu de exemplu: 1. o promisiune ... (vezi toată discuția)
Model pact de preferinta elena_yoz88 elena_yoz88 buna ziua.am nevoie de un model de pact de preferinta(un exemplu).ma poate ajuta cineva,caci nu gasesc nicaieri.va multumesc.elena_yoz88@yahoo.com (vezi toată discuția)