avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata partiala

Buna ziua! Pentru o persoana nascuta la 1 mai 1958 cu 34 de ani vechime, plus grupa a 2-a din 1978 incontinuu imi puteti spune daca se poate pensiona anticipat si in caz ca da, ce anume ar trebui sa depuna la Casa de pensii. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:58, 6 Februarie 2012
Ce sex are persoana? Sunt tabele diferite in legea pensiilor pentru femei si barbati.
Sex masculin.
Persoana pentru care intrebati poate beneficia de:
-pensie anticipata partiala la varsta de 60 de ani, intrucat a realizat stagiul complet de cotizare de 35 de ani. La totalul perioadei lucrate se adauga 5 ani si 6 luni, care reprezinta perioada suplimentara aferenta stagiului realizat in grupa II de munca.
-pensie anticipata tot la implinirea varstei de 60 de ani, daca va realiza stagiul de cotizare de 43 de ani prevazut de lege;
-pensie pentru limita de varsta tot la implinirea varstei de 60 de ani, varsta standard de pensionare de 65 de ani fiind redusa cu 5 ani datorita perioadei lucrate in grupa II de munca.

Dupa cum observati, persoana pentru care intrebati nu se poate pensiona mai devreme de implinirea varstei de 60 de ani, cand indeplineste conditiile pentru a beneficia direct de pensie pentru limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce varsta ma pot pensiona? natural1 natural1 Potrivit noii legi as vrea sa stiu cand as putea iesi la pensie. Se poate iesi anticipat in cazul meu? Nascut: 19.10.1959 Sex: Masculin Varsta 52 ani. Ani ... (vezi toată discuția)
La ce varsta ma pot pensiona? tatarusu tatarusu Subiect: La ce varsta ma pot pensiona? Potrivit noii legi as vrea sa stiu cand as putea iesi la pensie. Se poate iesi anticipat in cazul meu? Nascut: ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie azsuzsa26 azsuzsa26 VA ROG SPUNETI-MI UN BARBAT NASCUT LA 08.10.1953 CINE A INCEPUT SA LUCREZE IN 03.09.1971 SI ARE 14 ANI 03 LUNI IN GRUPA II-A DE MUNCA CAND VA PUTEA SA IASA ... (vezi toată discuția)