avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum se inchide un SRL?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum se inchide un SRL?

Buna ziua, as dori sa stiu care sint conditiile in care pot inchide un SRL, pe care nu am mai lucrat de 2 ani si care sint costurile? Mentione ca nu am datorii la bugetul statului.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: antoaneta1986 , utilizator 19:00, 27 Februarie 2012
2 etape trebuie sa parcurgeti:
-dizolvarea si lichidarea voluntara,
-apoi radierea voluntara.
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2012
MARGARETA STANCIU, Avocat
Etapele si documentele necesare le gasiti pe site-ul Registrului Comertului, formalitati - persoane juridice - pozitia 45. Costuri aproximative 400 lei total pentru ambele etape.
Buna seara.Detin impreuna cu sotul un SRL ce are activitatea suspendata din anul 2009, anul acesta, in vara, urmand a expira perioada de suspendare.Procedura de inchidere a societatii poate fi efectuata doar de catre unul dintre noi?(suntem plecati din tara si este destul de complicat sa fim prezenti amandoi)Cat dureaza aceasta procedura?(aproximativ)
Multumesc anticipat!
Procedura efectiva de dizolvare - lichidare poate fi facuta de asociati, administrator sau o persoana imputernicita in acest sens.
Este obligatoriu ca hotararea AGA de dizolvare - lichidare, precum si hotararea AGA de aprobare a bilantului de lichidare sa fie semnata de asociati.
Dupa publicarea in M.Of. a hotararii de dizolvare, se asteapta 30 de zile. Dupa aceste 30 de zile de depun documentele din etapa a II-a.
Buna seara! Eu (si fratele 50-50) am o societate srl infiintata in 2008. in iunie 2009 am suspendat-o. vreau sa o inchid pe o cale fara batai de cap si fara prea multe cheltuieli. datorii am doar catre mine insami ca si asociat si catre o alta societate (in total aprox 10500. nu depaseste suma de 45000). as avea de primit tva de 3500. e posibil sa fie radiata din oficiu sau nu scap decat cu insolventa?
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere societate comerciala MOROSANUDRAGOS MOROSANUDRAGOS Buna ziua , In anul 2008 am infiintat impreuna cu sotia o societate comerciala dar in anul 2009 am fost nevoiti sa-i suspendam activitatea datorita ... (vezi toată discuția)
Am o sc care nu mai are activitate Emmanuel_ro Emmanuel_ro buna ziua , am o SC din anul 2008 am functionat aproximativ 2 ani apoi din 2010 nu sa mai lucrat ...acum vreau sa stiu ce e de facut sa o inchid sau sa o ... (vezi toată discuția)
Inchidere srl csllngy csllngy Buna ziua Am un SRL infiintat in anul 2009, fiind asociat unic. Anul trecut, in 06.06.2010 am suspendat activitatea. Mentionez ca datorii nu am fata de ... (vezi toată discuția)