avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Dreptul de autor - descarcare muzica, filme etc
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Dreptul de autor - descarcare muzica, filme etc

Buna seara.Rog un raspuns,privind downloadul de muzica,filme de pe Net.Pot downloada muzica, filme de pe Net. pentru mine(acasa)fara a comercializa sau difuza in public,fara a incalca drepturile de autor?Permite legislatia asa ceva?Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters220737 , utilizator 20:59, 1 Februarie 2012
Art,34 din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor prevede ca:
(1) Nu constituie o incalcare a dreptului de autor, in sensul prezentei legi, reproducerea unei opere fara consimtamantul autorului, pentru uz personal sau pentru cercul normal al unei familii, cu conditia ca opera sa fi fost adusa anterior la cunostinta publica, iar reproducerea sa nu contravina utilizarii normale a operei si sa nu il prejudicieze pe autor sau pe titularul drepturilor de utilizare.
Cat timp se utilizeaza materiale de pe Net in interes personal fara comercializare & expunere publica este O.K !
Atentie ! Din surse autorizate !
Degeaba scoti filme & muzica de pe un site care le foloseste Abuziv !!!
Este ca si cand ai folosi un produs primit .......... de la cineva ....
fara acte ...... poate fi furat ! Tu il folosesti ! Esti si tu complice !
Daca vrei programe ( Aplicatii ) ; filme & muzica descarca -le direct de pe site-urile originale > ale producatorului !!


Multumesc pentru raspunsuri.O intrbare pentru AfroMTV:spune-mi te rog cum stiu care sit este original,sau cum spui tu ofera pentru download filme muzica abuziv?Sint asa multe sit-uri false pe net.ca nu mai stii care-i original si care-i fals.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ambalajul unui produs poate fi obiectul dreptului de autor? duwhyt duwhyt Am un site si vreau sa expun pe el niste copii obtinute prin scanare a unor ambalaje de produse ce se afla aproape in orice supermarket din romania. Am nevoie ... (vezi toată discuția)
Interpretare articole legea 8/1996 creis creis 1) cine pot fi titularii drepturilor de exploatare si ce sunt acestea mai exact? 2) [i]\"Art. 34. — (1) Nu constituie o incalcare a dreptului de autor, ... (vezi toată discuția)
Drept autor-slide show csizs csizs Cum pot folosi o imagine de pe net pentru un slide show, in situatia in care nu am acordul autorului si nu stiu(nu am timp) sa cer permisiunea de a folosi ... (vezi toată discuția)