avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bancherii inca mai omit , iar noi le reamintim : Nu ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bancherii inca mai omit , iar noi le reamintim : Nu se percepe comision de rambursare anticipata la credite cu dobanda variabila!!!

In data de 21 iunie 2010 a intrat in vigoare OUG 50/2010. Incepand cu aceasta data, institutiile de creditare au obligatia de a respecta prevederile actului normativ. Termenul de 90 zile pentru actualizarea contractelor la forma legala nu reprezinta o perioada de derogare de la aplicarea prevederilor legii. Incepand din 21 iunie 2010, prevederile din contract care contravin OUG 50/2010 sunt nule de drept, indiferent daca contractul a fost actualizat sau nu. In aceasta perioada, toate cererile de rambursare anticipata a creditelor se rezolva conform prevederilor OUG 50/2010; toate comisioanele aferente creditelor trebuie actualizate pentru a se conforma noilor reglementari

Text de lege:

[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 15:46, 1 Februarie 2012
Pentru posteritate amintiti si modificarile facute ulterior la OG 50/2010. Adevarat este ca articolele privitoare la acest comision au ramas valabile. Asadar acest comision nu e datorat nici daca s-a incheiat creditul anterior datei de 21.06.2010.:bow:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision de rambursare anticipata codreanud codreanud se mai plateste sau nu comisionul de rambursare anticipata la creditele cu dobanda variabila? (vezi toată discuția)
Comision de risc paul_anita paul_anita As dori sa deschid proces impotriva bancii care refuza sa elimine in conformitate cu OG 50/2010 comisionul de risc din contractul de credit. Ce fel de actiune ... (vezi toată discuția)
Comision de risc elis57 elis57 Am un creditin derulare la BCR. Am inteles ca o data cu intrarea in vigoare a ordonantei 50/2010 banca nu mai trebuie sa-mi perceapa comision de risc. Am ... (vezi toată discuția)