avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ART 163(1)SE POATE ????
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ART 163(1)SE POATE ????

In cazul in care se inchieie in aceasi zi,la acelasi notar, 2 promisiuni bilaterale de vanzare cumparare si totodata o procura speciala prin care promitentul cumparataor se angajeaza ca se va ocupa el de toate demersurile necesare vanzari, PARTILE sunt aceleasi pretule e acelasi, diferenta este ca promisiunea se face pe 2 terenuri aflate in 2 judete diferite. promitentul vanzator si promitentul cumparator sunt aceleasi persoane ,nu au cazut de acord si sau judecat promitentul vanzator a castigat DEFINITIV SI IREVOCABIL, si pe penal vazatorul a fost acuzat de inselaciune,si acesta a demonstrat buna credinta ,Reclmantul promitent cumparator cel care a pierdut,acesta are si el o Hotarare in care instanta retine ca acesta a platit pretul, povestea e lunga......
se poate invoca ART 163.a???? multam tuturor
Cel mai recent răspuns: BOGDAN EUGEN , utilizator 13:38, 2 Februarie 2012
Stimat justițiabil,

Nu știu dacă am înțeles mare lucru din ce ați expus, dar:

1. pe civil, există două antecontracte distincte, cu obiect diferit al promisiunii - terenuri diferite;
- în consecință nu văd neapărat nici litispendență, nici autoritate de lucru judecat, cel mult putem spune că în cazuri similare ar trebui pronunțate hotărâri similare;

2. în penal, nu știu la ce vă referiți când vorbiți despre buna credință, deoarece nu cunosc soluția de achitare, de exemplu puteți fi achitat dar acest lucru nu înlătură, în mod necesar, o culpă contractuală, deci civilă.

Cu stimă.


Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2012
andreigrigoriu, moderator
Stimate domn,
pe latura civila instanta sa pronuntat decisiv si irevocabil,asta dupa rezolutia dosarului penal in care Promitentul cumparator ,RECLAMANTUL recunoaste ca nu a platit suma stipulata in antecontracate

Rezolutia penal: PRIN CONVENTIILE PRECONTRACTUALE DE VANZARE-CUMPARARE NU SA TRANSMIS DREPTUL DE PROPRIETATE,
DISPUNE:
1, Neinceperea urmaririi penale fata de promitentul vanzator sub aspectul sav.infr.prev.de art 215 alin.1,3 C.P., art.205 C.p., nefiind prevazute de legea penala.

2. Neinceperea urmaririipenale fata de promitentul vanzator sub aspectul sav. infr.prev. 193, 292, 213 si 291 C.P.

Situatia este astfel:

Promisiunile bilaterale sunt pentru 2 imobile teren, diferenta este ca se afla in judete diferite,o instanta a respins cererea reclamantului definitiv si irevocabil.
Instanta celui de al 2 lea judet ,hotareste:RETINE ca reclamantul a platit pretul.
acum intervine rezolutia dosarului penal in care chiar reclamantul promitent cumparator afirma ca nu a platit pretul.

acesta a indus in eroare instanta civila,mintind ca a platit pretul stipulat in antecontracte ba mai mult sa angajat ca mandatar ca se va ocupa de obtinerea documentelor pt vanzare. acesta a si incasat o sum,a de bani in calitate de mandatar a semnat in numele promitentului vanzator,asta chiar daca nu a dus la bun sfarsit mandatul,

Dupa asta a facut un nou dosar avand ca obiect,identic cu cel ramas definitiv si irevocabil, sa depus cerere ca AUTORITATE DE LUCRU JUDECAT.

Promitentul vanzator cere o plangere penala,
cce se poate face in aceasta situatie????

MULTUMESC ANTICIPAT

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala BOGDAN EUGEN BOGDAN EUGEN Salutare, ma ajuta cineva???? am o rezolutie a unui dosar penal in care reclamantul recunoaste ceea ce nu recunoaste la instanta civila! paratul are ... (vezi toată discuția)
Plangere penala BOGDAN EUGEN BOGDAN EUGEN Salutare tuturor, o mare intrebare!IN CAZUL IN CARE INSTANTA CIVILA PRONUNTA O HOTARARE DEFINITIVA SI IREVOCABILA reclamantul mai are voie sa chieme in ... (vezi toată discuția)
Respinge exceptia autoritatii de lucru judecat BOGDAN EUGEN BOGDAN EUGEN Salutare, am o mare dilema si cateva intrebari,oare mai avem justitie? oare judecatori mai citesc dosare? am o hotarare definitiva si irevocabila ... (vezi toată discuția)