avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate construi pe un teren luat in arenda?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate construi pe un teren luat in arenda?

Daca iau in arenda un teren intravilan pe o perioada de 10 ani, pot construi pe el?
Cel mai recent răspuns: hingheru , utilizator 19:06, 6 Iunie 2012
Obiect al contractului de arendare il pot constitui doar bunurile agricole, respectiv terenurile cu destinatie agricola.
Nu se poate construi pe un teren cu destinatie agricola.
poate luati in comodat terenul si poate, proprietarul va da acordul sau prin clauzele contractuale..
Propietarul este de acord de acord sa construiesc pe el si pot specifica asta in contractul de arenda, dar vreau sa stiu daca din punct de vedere legal se poate construi pe un teren intravilan luat in arenda.
Multumesc
Nu puteti incheia contract de arenda pentru un teren pe care urmeaza sa construiti. Asa cum v-am explicat, categoria de folosinta a unui teren care se poate arenda este alta decat cea a unui teren pe care se poate construi.
Puteti incheia un alt tip de contract. Spre exemplu, un contract de superficie.
multumesc pentru raspuns

Alte discuții în legătură

Constructie teren agricol mpetrea2000 mpetrea2000 buna ziua, detin un teren intravilan cu destinatie agricola.in ce contii pot ridica o constructie pe acesta? multumesc (vezi toată discuția)
Acordul vecinilor pentru puz Floricaion Floricaion Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o situatie problematica. Detin un teren intravilan de 13500 mp, pe care doreste sa-l cumpere cineva pentru a face o sala ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan curti - constructii. drept de preemtiune? alex1981 alex1981 Buna seara, pentru vanzarea unui teren extravilan care are categoria de folosinta \"curti-constructii\" se poate face contract de vanzare fara respectarea ... (vezi toată discuția)