avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate construi pe un teren luat in arenda?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate construi pe un teren luat in arenda?

Daca iau in arenda un teren intravilan pe o perioada de 10 ani, pot construi pe el?
Cel mai recent răspuns: hingheru , utilizator 19:06, 6 Iunie 2012
proprietarului poate afirma ca ii convine, dupa ce terminati constructia toate bunurile de pe terenul respectiv ii vor reveni
consulta un arhitect, vezi suprafata pe care construiesti, fa schimbarea de destinatie a terenului pe care se va construi (inclusiv cai acces);
Fa o evaluare daca renteaza valoarea pe care o vei plati in regim de concesiune a terenului raportata la durata existentei constructiei.
Cauta un avocat specializat in partea de concesiune terenuri si ai in vedere daca terenul este intabulat, gajat, etc.

Cred ca ori cumperi terenul , ori te inrudesti cu proprietarul.
O zi buna
Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2012
ciobanui, utilizator

LEGEA
Nr. 50/1991*)
privind autorizarea executãrii lucrãrilor de constructii


Art. 1.
[{*}] (1) Executarea lucrãrilor de construcţii este permisã numai pe baza unei autorizaţii de construire sau de desfiinţare, emisã în condiţiile prezentei legi, la solicitarea titularului unui drept real asupra unui imobil - teren şi/sau construcţii - identificat prin număr cadastral, în cazul în care legea nu dispune altfel. (alineat modificat prin art. I pct. 1 din O.U.G. nr. 214/2008 (publicatã la 16 decembrie 2008), în vigoare de la 14 februarie 2009)
(2) Construcţiile civile, industriale, inclusiv cele pentru susþinerea instalaţiilor şi utilajelor tehnologice, agricole sau de orice altã natură se pot realiza numai cu respectarea autorizaţiei de construire, emisă în condiţiile prezentei legi, şi a reglementãrilor privind proiectarea şi executarea construcţiilor.

legea 50 cu adaugarile ulterioare este legea catre autorizeaza construirea. te poti documenta de acolo.
Buna, daca construiesc ceva provizoriu, fara fundatie? pe mine ma intereseaza sa fac un adapost pentru niste animale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie teren agricol mpetrea2000 mpetrea2000 buna ziua, detin un teren intravilan cu destinatie agricola.in ce contii pot ridica o constructie pe acesta? multumesc (vezi toată discuția)
Acordul vecinilor pentru puz Floricaion Floricaion Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o situatie problematica. Detin un teren intravilan de 13500 mp, pe care doreste sa-l cumpere cineva pentru a face o sala ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan curti - constructii. drept de preemtiune? alex1981 alex1981 Buna seara, pentru vanzarea unui teren extravilan care are categoria de folosinta \"curti-constructii\" se poate face contract de vanzare fara respectarea ... (vezi toată discuția)