avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... parcelare teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

parcelare teren

Buna ziua

In urma cu cativa ani am cumparat o parte dintr-un teren fara ca acesta sa fi fost intabulat. In acest moment exista 5 mostenitori ai terenului respectiv, iar o parte din ei sunt greu de gasit. As dori sa fac o parcelare sau dezlipire si nu stiu cum sa procedez.
Cine poate cere parcelarea? In ce conditii? Toti cei 5 trebuie sa fie de acord cu parcelarea?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters239354 , utilizator 12:28, 6 Februarie 2012
Daca ai achizitionat teren de la un mostenitor , fara acordul celorlalati, atunci nu esti inca proprietarul terenului, mostenitorii sunt proprietari pana la partaj. In situatia ta in functie de cum partea de teren achizionata va fi atribuita in lotul mostenitorului care ti-a vandiut contractul prin care ai cumparat poate fi sau nu valabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie teren fara drum - 7 familii magistral magistral Suntem un grup de 7 familii, ce locuim intr-un cartier de case construite de un dezvoltator, judetul IF, in care ne-am mutat acum 1 an. In spatele curtilor ... (vezi toată discuția)
Statut juridic cota indiviza teren cris2109 cris2109 Buna ziua, Sunt in prezent in cursul achizitiei unui parcele de 700mp care trebuie dezmembrata dintr-un lot(sau tarla) de aproximativ 6000mp. Intregul teren ... (vezi toată discuția)
Coproprietar - vanzare Rubia Rubia Rubia Rubia Detin o treime dintr-un teren si imobilul aferen. Adica suntem 3 proprietari cu parti egale. Va rog sa im ispuneti daca eu pot instraina partea mea prin ... (vezi toată discuția)