avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pot sa fac viza de resedinta unei persoane la ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pot sa fac viza de resedinta unei persoane la proprietatea mea din alt oras fara sa imi schimb si eu domiciliul?

Buna ziua, Locuiesc in Tirgu-Jiu si am domiciliul stabil in acest oras, dar detin in proprietate o locuinta in Cluj-Napoca. Va rog sa-mi spuneti daca se poate sa-i fac flotant unei persoane la locuinta din Cluj-Napoca fara a-mi schimba cartea de identitate. Stiu ca acest fapt implica prezenta mea in Cluj-Napoca. Va multumesc!


Cel mai recent răspuns: bep , utilizator 10:02, 12 Februarie 2012
Pentru viza de flotante,sunt necesare urmatoarele documente:
- Cerere pentru stabilirea resedintei (de la sectia de politie)
- Actul de identitate al solicitantului
- Certificatul de nastere, casatorie, sentinta de divort a solicitantului (original si copie)
- Actul de spatiu al proprietarului spatiului
Gazduitorul isi va da consimtamantul, prin completarea rubricii corespunzatoare din cererea pentru stabilirea resedintei, in fata lucratorului de la ghiseu
Timbru fiscal de 1 leu
O persoana poate detine mai multe proprietati dar domiciliul nu si-l poate stabili decat la una dintre acestea. Deci nu este cazul sa va schimbati actul de identitate.
Pentru inscrierea vizei de resedinta trebuie sa mergeti impreuna cu persoana respectiva la serviciul de evidenta a persoanelor de la Cluj Napoca. Solicitantul va trebui sa aiba actul de identitate valabil in original, timbre fiscale de 4 lei si va completa formularul privind inscrierea resedintei. In cuprinsul respectivului formular se regaseste si o rubrica pe care o va completa gazduitorul(proprietarul imobilului). Proprietarul va avea la el actul de identitate original si copie precum si actul de casa, original si copie.
Certificatele de stare civila ale solicitantului nu sunt necesare(acestea nu se mai cer din 2005 de cand s-a schimbat legislatia). De asemenea de cel putin 3 ani taxele extrajudiciare de timbru pentru inscrierea vizei de resedinta sunt in cuantum de 4 lei.
Printr-o declaratie data la notar nu merge? Ca sa nu se mai deplasaze la Cluj?
Declaratia de primire in spatiu poate fi data la un notar. Problema e daca proprietarul are incredere sa-i dea chiriasului actele de casa in original.
In definitiv cam cat l-ar costa drumul pana la Cluj l-ar costa si declaratia la notar.
Depinde de cata incredere are proprietarul in persoana careia vrea sa-i faca viza de resedinta. Eu personal nu prea as da actele de propretate din mana nimanui in zilele in care traim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viză de flotant Mădălina Alexandra D Mădălina Alexandra D Bună ziua. Dacă eu stau în chirie cu contract înregistrat la finanțe nu e nevoie de prezența proprietarului pentru ca mie să mi se dea viza de flotant. ... (vezi toată discuția)
Va rog să-mi trimiteți și mie ce acte trebuie pentru viza ... Puscoi Anghel Puscoi Anghel Va rog să-mi trimiteți și mie ce acte trebuie pentru viza flotant menționez că proprietarul nu se află în țară iar eu locuiesc în prezent în casa ... (vezi toată discuția)
Viza flotant bogdy29 bogdy29 Buna ziua! Daca o persoana care sta in chirie doreste sa obtina viza de flotant, am vazut ca-i trebuie pe langa diferite acte , actul de identitate + ... (vezi toată discuția)