avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nedreptati in sanatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nedreptati in sanatate

Buna ziua.Lucrez in spital ca ingrijitoare,am facut cursuri de perfectionare infirmiera(am platit din buzunarul meu acest curs)am vechime in munca de 13 ani,suntem muncitori necalificati,s-au scos la concurs mai multe posturi de infirmiera(acestea fiind pregatite pentu cei cu" buzunarul plin")si in prezent sunt tot ingrijitoare(mentionez ca lucram la patul bolnavului cu fel de fel de microbi si in plus nu primim nici sporuri in functie de bolile cu care intram in contact.Cei de la birouri se incapataneaza si nu vor sa imi dea un post de infirmiera.As dori sa stiu daca este legal sa ne plateasca ca muncitori necalificati si daca nu cumva sunt obligati sa imi dea un post de infirmiera odata ce am facut cursuri impuse de institutie.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mariapopa1975 , utilizator 22:26, 11 Martie 2013
1.Sunteti incadrata si salarizata ca personal sanitar auxiliar,respectiv ingrijitor curatenie si nu ca muncitor necalificat.
2.Spitalul nu este obligat de legislatie sa va promoveze pe un post de infirmiera,chiar daca ati facut cursuri in acest sens.
3.Daca doriti sa accedeti pe o astfel de functie,atunci cand unitatea sanitara organizeaza concurs pt. ocuparea unui astfel de post vacant,va inscrieti daca indepliniti conditiile si participati la concurs,alaturi de ceilalti candidati.Daca veti fi declarata castigatoare,veti fi incadrata corespunzator.
multumesc, dar pe orice adeverinta care se complecteaza la birouri si pe cartea de munca e bifat muncitor necalificat,suntem incadrati pe ultima grila de salarizare de asemenea si cele care sunt deja infirmiere
Atunci ar trebui sa multumiti conducerii unitatii ca v-a pastrat locul de munca si nu v-a disponibilizat.
Din cauza normarii personalului dupa noi criterii,cel mai probabil ca in statul de functii,pe sectia dvs.nu mai incapeau un nr. de posturi auxiliare ,conducerea pt. ca efectiv are nevoie de personal,a normat posturi de muncitori necalificati,pe formatiile de muncitori pt. ca acolo permitea normativul , pe un astfel de post fiind incadrata si dvs.dar va desfasurati activitatea efectiv pe sectie.Din cauza restrictiilor bugetare se apeleaza si la astfel de solutii.
Daca sunteti un angajat bun,cu siguranta conducerea sectiei va va avea in vedere cand vor aparea posturi,mai ales daca aveti vechime deja la locul de munca.
Asta inseamna ca trebuie sa multumim unitatii toate infirmierele si ingrijitoarele ca nu ne-au disponibilizat?!Poate ar trebui sa le multumim si ca infirmierele si ingrijitoarele sunt trimise cu salvarile cu bolnavi pe la alte spitale pentru consult si raman sa-si plateasca ele singure din buzunarul lor intoarcerea (transportul) ca deh,asta e sistemul!
Rau faci ca nu te duci(de fapt supravegherea unui bolnav pe salvare se face de catre asistent)ca nu le asculti ordinele,rau faci ca te duci(esti responsabil ptr bolnav,asa ca un ingrijitor sau infirmier nu ar trebui sa accepte )cum o dai tot iti gasesti contractul de munca la "poarta".
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2013
mariapopa1975, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deblocare posturi in unitati sanitare ANDREI_oni ANDREI_oni Buna ziua, A aparut pe site-ul MS un proiect de H.G. care prevede deblocarea a 2766 posturi in sistemul sanitar, \" pentru acele unitati sanitare care au ... (vezi toată discuția)
Salariu muncitor calificat in sanatate florinacocolina florinacocolina Buna seara.As avea si eu o intrebare,va rog foarte mult sa ma lamuriti intr-o privinta;sunt angajata la un spital ca si muncitor bucatar la blocul alimentar,am ... (vezi toată discuția)
Concurs ocupare post Haimi Haimi Dupa aplicarea noilor grile de salarizare de la 1 august 2016 in sanatate, exista obligativitatea legala ca un farmacist sef de circuit inchis (spital) sa ... (vezi toată discuția)