avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratie 392 B
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratie 392 B

DACA NU SUNT PLATITOR TVA ,SUNT OBLIGAT SA DEPUN DECLARATIA 392.
Cel mai recent răspuns: virusandrei , utilizator 20:10, 2 Februarie 2014
da, este vorba de declaratia 392B
VA ROG FRUMOS SA_MI SPUNETI, CUM SE COMPLETEAZA DECLARATIA 392B,pt.II ?VA MULTUMESC.


















2B
Da, trebuie depusa declaratia 392b. Problema este ca nu spune nimeni cum se completeaza rubricile. Eu sunt un pfa cu venit real si n-am jurnal de vanzari si cumparari, ci doar un jurnal de incasari si plati. La achizitii calculez toate platile efectuate (si amortizari, salarii, asigurari, comisioane bancare, etc) sau numai cheltuielile cu materiale, obiecte de inventar si mijloace fixe?
Sunt pfa-uri care o duc atat de prost incat nu-si pot permite sa plateasca un contabil pentru aceste lucruri. Eu sunt unul dintre ei. Va multumesc.
Explicatii pentru completarea declaratiei 392B gasiti aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Desi nu este obligatoriu Jurnalul de vanzari si cumparari pentru PFA,II, pentru a putea completa aceasta declaratie trebuie se avem aceasta evidenta in jurnalul mentionat.
Model de jurnale gasiti aici:
[ link extern ]
[ link extern ]
Amenzi pentru nedepunerea declaratiilor 392A sau 392B:www.avocatnet.ro/content/art...
L.C.

Multumesc pentru linkuri, le studiasem pe toate inainte de a posta aici. Nu ma ajuta prea mult modelele de jurnale daca nu stiu ce anume reprezinta "achizitie". Repet: cheltuielile cu salariile, asigurarile, amortizarile se totalizeaza la achizitii? Sau numai materialele, obiectele de inventar si mijloacele fixe?

Alte discuții în legătură

Declaratia 392b Tessy Tessy As dori sa ma lamuriti cum se completeaza declaratia 392B in cazul urmator: - PFA neplatitor de TVA, cu obiect de activitate comert, care nu vinde nimic pe ... (vezi toată discuția)
Inregistrari rjip si jurnale cumpatarari/vanzari acatanas acatanas Buna ziua, am cateva intrebari , nu inteleg foarte bine cum sa procedez. Sunt PFA neplatitor de TVA, sistem real, prestari servicii . In medie emit 2-3 ... (vezi toată discuția)
Pfa-392 danabobo danabobo Buna,un pfa care are ca domeniu de activitate transport taxi,nu este platitor de tva,trebuie sa depuna decl.392 pt anul 2010 conform noilor modificari? Si daca ... (vezi toată discuția)