avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... obligatia de a incalzi apartamentele nelocuite ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

obligatia de a incalzi apartamentele nelocuite dintr-un imobil

Buna ziua,
as dori sa stiu daca proprietarii de apartamente nelocuite au obligatia legala de a incalzi aceste apartamente,avand in vedere ca cei care locuiesc in vecinatatea apropriata acestora trebuie sa le cedeze caldura si implicit factura de gaz crescand semnificativ si la fel de mult igrasia,fara a beneficia de caldura produsa de centala proprie.

Va multumesc anticipat,
F Dobre
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 17:59, 1 Decembrie 2012
Din pacate nu exista asemenea lege.Saracia este prea mare,proprietarii isi inchid calorifele
in detrimentul sanatatii si a vecinilor care trebuiesc sa incalzeasca si peretii reci ai vecinilor.
sunt curios pe cine trageti la raspundere pt pierderile de caldura prin peretii exteriori? De bine de rau...peretele la un apartament neincalziteste mai cald decat cel exterior. Egrasia apare cand dvs nu incalziti cat trebuie si nu faceti aeresirea,aparand condensul
dar cand un posesor de centrala pleaca din apartament....la ce temperatura lasati sa functioneze centrala? si totusi pt peretii exteriori ..cine raspunde pt pierderile de caldura?
de ce eu ca vecin care nu-mi incalzesc apartamentul as fi obligat de lege sa o fac, iar dvs, direct interesat sa aveti caldura in apartamentul dvs, incalzit, nu va izolati peretele cu vecinul "nesimtit" care nu-si incalzete apartamentul? mda, cred ca dvs aveti prin aceasta o "problema serioasa"
Domnule draga, la dimensionarea unei instalatii de incalzire se iau in calcul in mod diferit peretii din exterior si cei din interior. Asta deoarece niste ingineri (asa "idioti" cum sunt ei) considera ca prin peretii comuni sunt pierderi de caldura mai mici.
Deci, atunci cand imi instalez o centrala si imi pun in casa niste calorifere presupun ca trebuie sa imi inclazesc doar locuinta proprie si nu si pe cea a vecinului.
Pacat ca nu exista nici o reglementare in acest sens. Ma doare sufletul cand vad facturile la gaze...., pe care nu mi le plateste vecinul. Nu mi se pare normal sa-i platesc eu incalzirea apartamentului lui.

Alte discuții în legătură

Apartamente alaturate neincalzite dinculeana dinculeana Buna ziua, Am si eu o problema . Locuiesc la etajul 3 al unui bloc care este debransat de la sistemul centralizat de caldura din anul 2003-2004. Aproape ... (vezi toată discuția)
La asociația noastră admnistratorul a sigilat caloriferele ... viorel77 viorel77 La asociația noastră admnistratorul a sigilat caloriferele dintr-un apartament nelocuit, oprind caldura in plin sezon rece, mai precis, pe 15 ianuarie 2023, ... (vezi toată discuția)
Apartamentul nelocuit si neincalzit de dedesubt provoaca condens. sabmardob68 sabmardob68 Locuiesc intr-un apartament la bloc. De curand apartamentul de dedesubt a fost achizitionat de un nou locatar, care nu locuieste insa acolo. Din cauza faptului ... (vezi toată discuția)