avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... obligatia de a incalzi apartamentele nelocuite ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

obligatia de a incalzi apartamentele nelocuite dintr-un imobil

Buna ziua,
as dori sa stiu daca proprietarii de apartamente nelocuite au obligatia legala de a incalzi aceste apartamente,avand in vedere ca cei care locuiesc in vecinatatea apropriata acestora trebuie sa le cedeze caldura si implicit factura de gaz crescand semnificativ si la fel de mult igrasia,fara a beneficia de caldura produsa de centala proprie.

Va multumesc anticipat,
F Dobre
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 17:59, 1 Decembrie 2012
Debransarea, cu sau fara montarea de centrala termica este anormala, intrucat produce dereglarea instalatiei de incalzire a blocului, insemnand si erori de calcul in repartizare.
In cazul in care nu se monteaza centrala termica in urma debransarii, sau aceasta nu este pusa in functiune, apare suplimentar problema incalzirii indirecte intre apartamente, adica probleme de stabilire corecta a costurilor serviciului de incalzire si probleme de confort termic.
Eu nu am montata centrala de apartament.
Normal ar fi sa se faca contorizare in conditiile cumulative de echilibrare hidraulica a instalatiei interioare si a retelei de distributie si de aplicare a unor factori de corectie incluzind incalzirea indirecta, cum se face in Europa de vest, nu ca la noi. Astfel se poate ajunge la un control real al costurilor de incalzire, fara afectarea dramatica a confortului termic, cum se intampla acum in Roamania.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Decembrie 2012
darida, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartamente alaturate neincalzite dinculeana dinculeana Buna ziua, Am si eu o problema . Locuiesc la etajul 3 al unui bloc care este debransat de la sistemul centralizat de caldura din anul 2003-2004. Aproape ... (vezi toată discuția)
La asociația noastră admnistratorul a sigilat caloriferele ... viorel77 viorel77 La asociația noastră admnistratorul a sigilat caloriferele dintr-un apartament nelocuit, oprind caldura in plin sezon rece, mai precis, pe 15 ianuarie 2023, ... (vezi toată discuția)
Apartamentul nelocuit si neincalzit de dedesubt provoaca condens. sabmardob68 sabmardob68 Locuiesc intr-un apartament la bloc. De curand apartamentul de dedesubt a fost achizitionat de un nou locatar, care nu locuieste insa acolo. Din cauza faptului ... (vezi toată discuția)