avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara -se poate incheia un contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara -se poate incheia un contract de vanzare-cumparare?

Buna seara
Bunica mea la tara are doua case intr-o curte, una din ele o sa-i revina mamei mele si cealalta unchiului meu.Problema este ca unchiul meu este o fire mai ciudata(le are cu bautura) si crede ca tot ce este in curte acolo este al lui.Mama vrea sa-si mai faca 2 camere, as vrea sa-i fac baie sa stea cu nepotii sa-i fac niste conditii.Se poate ca mamaia sa-i faca contract de vanzare cumparare dor pe casuta aia fara sa stie unchiul?Pentru ca imi este teama vand in vedere ca voi investi acolo, dar nu as vrea sa iasa cu cearta si cu toate cele.
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 15:28, 9 Februarie 2012
terenul cui apartine?
mama dvs si unchiul locuiesc in aceste case si in aceeasi curte?
Bunica dvs poate dispune de bunurile dansei cum doreste. Se poate face si un contract de vanzare cumparare insa pretul stipulat in contract sa fie serios si real, plus ca vanzarea fiind intre rude de grad 1 se poate face la un pret declarat de parti si chiar sub grila de expertiza imobiliara pentru uzul notarilor , insa sa nu fie derizoriu. Oricum cu senzatia unchiului sau fara senzatia acestuia, la decesul bunicei cei doi vor avea cote egale din mostenirea lasata de bunica. Insa daca doriti sa investiti de oe acum faceti acest contract de vanzare cumparare...sau un contract de intretinere cu bunica...aveti grija ca sa faceti dovada ca la contractul de vanzare cumparare s a platit pretul iar la cel de intretinere s a prestat intretinerea, pastrand chitante si alte documente justificative, cai altfel aceste acte ar putea fi atacate ca donatii deghizate de unchiul hraparet....
ca sa incheiat contractul de v-c este nevoie sa intocmiti documentatie cadastrala si sa deschideti carte funciara. ulterior vanzarii orice persoana interesata care stie numarul cadastral si numarul de carte funciara va putea afla, printr-o cerere adresata oficiului de carte funciara, cine este proprietarul imobilului in cauza.
cele doua case despre care vorbiti apartin numai bunicii sau au fost construite/cumparate in timpul casatoriei cu bunicul dvs?
Cele doua case sunt ale bunicii si ale lor (cred) nu stiu cum s-a impartit dupa mortea bunicului acum cativa ani, iar in curtea aceea locuieste unchiul si mamaia. Mama se duce in principiu vara sa stea acolo cand se incalzeste.
Un contract de donatie se surpa sau un contract de intretinere?
Care ar fi mai bun si mai putin costisitor?
Va multumesc
ok, din ce imi spuneti, trag concluzia ca respectivele case au apartinut atat bunicii cat si bunicului. in urma decesului parte bunicului a fost mostenita de bunica, mama si unchi, astfel ca din ambele case unchiul dvs detine o cota parte, deci mama dvs nu are absolut nici o sansa de a deveni proprietar fara stiinta unchiului dvs. are sansa de a deveni proprietar fara acordul unchiului in instanta. si are sansa de deveni proprietar cu acordul unchiului printr-un partaj voluntar, modalitate care este de departe cea mai ieftina, eficienta si "greu de atacat"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire monica_elena monica_elena Bunica mea a avut trei copii. O sora mai mare, care a murit acum un an, mama si un frate, care traiesc. Bunica este unic proprietar, bunicul meu este mort ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare-cumparare? maggia87 maggia87 Buna ziua! Numele meu este Maria si am 22 de ani. Am si eu o nelamurire in privinta unei case a bunicilor mei. Bunicii mei au 3 copii. Din pacate bunicul a ... (vezi toată discuția)
Succesiune diana_78 diana_78 Buna ziua. Mi-ar fi de folos daca m-ar putea ajuta cineva in legatura cu problema mea. Bunicul meu a decedat acum 3 ani, in viata ramanand doar bunica. Nu s-a ... (vezi toată discuția)