avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa - atragerea raspunderii administratorului
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa - atragerea raspunderii administratorului

O societate comerciala in insolventa la care lichidatorul a solicitat atragerea raspunderii administratorilor, dupa inchiderea procedurii acesta mai are calitate procesuala?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 18:54, 11 Februarie 2012
da, mai are calitate procesuala deoarece tot el va imparti banii recuperati de la administrator si ii va imparti creditorilor conform tabelului.
As dori sa rectific raspunsul colegului nostru in sensul in care cel ce " imparte banii" este executorul judecatoresc . Lichidatorul judiciar este descarcat de sarcini la inchiderea procedurii, el doar comunica executorului tabelul de creante in situatia in care dupa inchiderea procedurii creditorii initiaza executarea silita.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Februarie 2012
petrisor65, utilizator
IOANA MIOARA a scris:

O societate comerciala in insolventa la care lichidatorul a solicitat atragerea raspunderii administratorilor, dupa inchiderea procedurii acesta mai are calitate procesuala?


DA are calitate procesuala activa
si daca nu se ajunge la executarea silita,mcine imparte banii? :)
matahachiro a scris:

si daca nu se ajunge la executarea silita,mcine imparte banii? :)

in ipoteza prezentata persoana vinovata va platii fiecarui creditor partea conform tabelului definitiv - in nici un caz lichidatorul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se executa o sentinta de atragere??? MIXAM MIXAM Exista sentinta de atragere a raspunderii persoanelor responsabile promovata in temeiul art. 138 al. 1 lit a, prin care jud sindic a admis in parte actiunea ... (vezi toată discuția)
Executarea silita a bunurilor personale ale administratorului unui srl av.stagiar av.stagiar Pe rolul tribunalului a fost introdusa de catre DGFP o cerere prin care s-a solicitat deschiderea procedurii insolventei impotriva unei societati comerciale cu ... (vezi toată discuția)
Ajutor !!!inchiderea procedurii falimentului - atributii lichidator! ContSters40598 ContSters40598 Art. 136. din Legea insolventei: - Prin închiderea procedurii, judecătorul-sindic, administratorul/lichidatorul şi toate persoanele care i-au asistat sunt ... (vezi toată discuția)