Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul de maternitate si indemnizatia pentru cresterea copilului

Buna ziua! Am si eu o intrebare. Lucrez din februarie 2010 ca economist, doar 2 ore pe zi cu un salariu de 300 ron. Acum sunt insarcinata in 6 luni. Ce sanse am pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului in conditiile in care nu lucrez cu norma intreaga? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: leuca_luminita , utilizator 14:15, 11 Februarie 2012
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de durata timpului de munca (norma intreaga sau timp partial), ci de realizarea in ultimul an anterior datei nasterii copilului , timp de 12 luni , de venituri din salarii, venituri din activitati independente , venituri din actvitati agricole supuse impozitului pe venit.

Asadar, daca in ultimul an anterior datei nasterii copilului , timp de 12 luni, ati realizat venituri din salarii, venituri din activitati independente , venituri din actvitati agricole supuse impozitului pe venit, atunci beneficiati de aceasta indemnizatie.

Buna ziua!
Concediul de maternitate si indemnizatia aferenta ( Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcina si lauzie, pe o perioada de 126 de zile calendaristice, perioada in care beneficiaza de indemnizatie de maternitate) e una si indemnizatia de crestere a copilului aferenta concediului pentru cresterea copilului e alta. Prima e sabilita de OGU 158/ 2005 iar cea de a 2 a de OUG 111/2010.
Raspunsul este da la amandoua! Sanatate si caldura!
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Februarie 2012
leuca_luminita, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii in vederea beneficierii de indemnizatie si concediu pentru cresterea copilului anameleteiov anameleteiov Buna ziua, as vrea sa va intreb daca sunt angajata doar cu 4 ore la o societate, beneficiez de aceleasi drepturi cu o persoana care lucreaza 8 ore?In prezent ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere copil Liana_86 Liana_86 Voi beneficia de indemnizatie de crestere a copilului daca am 12 luni lucrate dar cu jumatate de norma, 4h, salar brut 500 lei? (vezi toată discuția)
Bună ziua,am și eu nevoie de o informație. timp de aproape ... Niko91 Niko91 Bună ziua,am și eu nevoie de o informație. Timp de aproape 2 ani am lucrat la 4 ore și în luna noiembrie a anului trecut am rămas însărcinată,as dori ... (vezi toată discuția)