Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Debit din alocatie de stat pentru copii

In urma cu 2 ani si jumatate mi-am pierdut fiica in varsta de 4 luni intr-un accident de masina. Eu am trimis fax cu certificatul de desces emins de Primaria Arad( locul decesului), in vederea sistarii alocatiei. Mentionez ca am trimis acest fax la domiciliul pe care il aveam la momentul accidentului(Fetesti- Ialomita). In urma cu 1 an si 4 luni s-a nascut cel de-al treilea copil.Intre timp ne-am schimbat domiciliul din Ialomita in Brasov. Am facut cerere de acordare a alocotiei pentru cel de-al treilea copil in Brasov. In momentul in care a trebuit sa cer transferul dosarului primului meu fiu de la Ialomita la Brasov s-a descoperit ca fiica mea decedata inca mai primea alocatie de stat. Aceasta alocatie era virata intr-un cont curent, eu neverificand periodic sumele intrate. Astfel s-a ajuns la un debit de 4.294 lei. Printr-un angajament scris am convenit la rambursarea intregii sume, urmand sa-mi fie oprita din alocatiile celor doi copii, noi neavand niciun venit. Sunt in cunostinta ca Primaria Arad a instiintat espre decesul copilului meu in a cincea zi de la data decesului. M-am informat si am aflat ca nu era in competenta mea sa anunt decesul copilului. Problema care ma intriga cel ma tare este ca daca nu se nastea cel de-al treilea copil, copilul decedat ar fi primit alocatie pana la 18 ani, banuiesc.....iar aceasta suma, de 4.294 mi-a fost atribuita in 2 ani si 6 luni iar ei ma OBLIGA s-o rambursez pana la sf. lunii februarie. Va rog sa ma sfatuiti ce pot face pentru a contesta acest termen, si pentru a face sa plateasca pe cei care au gresit in acest caz! Mi se pare un abuz ca aceste hotarari sa se ia fara sa se tina seama si de mine, adica tutorele minorilor. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: luminita craiu , utilizator 19:16, 13 Februarie 2012
Dv. ati avut cunostinta de cauza ca primeati niste bani, dar nu stiati de unde sunt. Cand o sa va vina Somatia de plata, faceti contestatie la executare si instantei sa va esaloneze platile . Facand dovada ca nu aveti venituri pentru a putea plati suma totala. Succes.
in primul rand ne pare foarte rau pentru pierderea dvs...In al doilea rand toate aceste informatii trebuie studiate impreuna cu un avocat si probabil singura solutie va fi sa-i chemati in judecata pe cei care au facut aceasta gresala, se pare ca serviciul de prestatii sociale...Trebuie sa reusiti, e timpul ca incet incet si in aceasta tara autoritatile care fac "greseli" sa dea socoteala si cineva trebuie sa plateasca pentru gresala facuta, sau cel putin sa nu incerce s-o impute altora...
va dorim succes
Domnul Manole, nu am avut cunostinta ca primeam acea suma de bani, atfel nu asi fi ajuns sa se adune o suma atat de mare.Va multumesc pentru sfat!

Va multumesc donul avocat eu.ro.lex.La asta m-am gandit si eu. Cei care au gresit, sa plateasca! Numai ca situatia mea financiara in momentul de fata.....nu-mi permite. Acum, ca am primit un impuls si din partea dumneavoastra, ma voi informa care cale este mai putin costisitoare. Nu pot accepta sa platesc pentru ce au gresit cei care se plang ca au salariile mici. Le-am vazut pe doamnele de la primarii( unele) cum "isi fac" treaba. Nu merita nici ce le-au taiat din salarii.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copil - cadru mapn ALINAfenesan ALINAfenesan buna ziua, am rugamintea sa imi dati un raspuns, daca puteti, pentru urmatoarea situatie: - tatal copilului - cadru mapn, a depus cererea pentru a ramane in ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil camelian camelian In 2010 am divortat de sotul meu copilul fiindu-mi incredintat spre crestere. Tatal lui a aplecat la munca in Anglia, iar acolo a solicitat alocatie pt copil. ... (vezi toată discuția)
Se poate pune poprire pe alocatia copilului? lauritalaurita lauritalaurita Am primit un email de la raiffeisen \\"Va informam ca in data de 06.01.2015 s-a instituit pe conturile dumneavoastra poprirea dispusa de catre PRIMARIA ... (vezi toată discuția)