avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită publicatie de vanzare
Discuție deschisă în Executare silită

publicatie de vanzare

Publicatia de vanzare la licitatie a unui imobil este obligatoriu sa se faca si intr-un ziar de larga raspandire ? Este o incalcare de procedura daca debitorul a cerut acest lucru, iar executorul s-a limitat sa se faca publicatia doar la sediul primariei, judecatoriei, debitorului ? Poate fi amendat executorul sau se poate anula licitatia ?
Debitorul a depus contestatie, dar nu a avut obiectii la licitatie, desi a putut face acest lucru, atunci se poate socoti ca s-a prejudiciat prin propriile fapte ?
Cel mai recent răspuns: elenaeu1 , utilizator 20:27, 14 Februarie 2012
La ce act de executare a facut contestatie debitorul? Pentru anulite motive, puteti recuza executorul.
debitorul a contestat procesul verbal de licitatie, desi l-a semnat ca nu are obiectiuni
ca sa fiu mai explicita, debitorul ar fi trimis la banca o instiintare prin care a cerut sa se faca publicatia de vanzare si in ziar, banca a socotit de cuviinta ca sunt suficiente cele facute la primarie, judecatorie. etc. A avut loc licitatia, s-a adjudecat imobilul, iar debitorul a depus contestatie la procesului verbal de licitatie ,ca banca nu a facut publicatia si la ziar, si a cerut in contestatie anularea licitatiei. Este posibil acest ucru, desi a semnat procesul verbal de licitatie si a fost intrebat daca are obiectiuni la care a raspuns ca nu are, si aceasta s-a consemnat in procesul verbal ? .Imobilul s-a adjudecat la a 4-a licitatie, iar debitorul nu a avut aceasta pretentie inainte, privind publicatia in ziar, ci doar atunci cand s-a adjudecat imobilul.
Nu e motiv de contestatie, mai ales nu e motiv de contestatie la distribuirea de pret. I se va respinge cu brio, mai ales daca pretul a fost cat de cat ok. Publicarea anuntului in ziar, nu e obligatorie.
Da, pretul a fost ok,

Multumesc f. mult pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare. adjudecatar interpus. Elena Anghelescu Elena Anghelescu Ce sanse sunt de admitere a unei contestatii la executare motivata pe faptul ca adjudecatarul a fost interpus al debitorului-girant? E vorba de un contract de ... (vezi toată discuția)
Intrebari referitoare la o licitatie la executor judecatoresc omisi omisi Buna seara. Vreau sa cumpar un imobil casa + teren dat in executare la executor judecatoresc de catre o banca. Pretul actual este mai mic cu 25% fata de ... (vezi toată discuția)
Executare silita-executor bancar.rog ajutor! mdcc mdcc Am avut un credit pe societate,societate care se afla in faliment,sunt garant ipotecar cu locuinta proprie,am platit bancii foarte multi bani,dupa un timp am ... (vezi toată discuția)