avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuz de eliberare al acceptului de deshidere punct de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuz de eliberare al acceptului de deshidere punct de lucru intr-un apartament

Sunt proprietarul unui apartament de bloc.L-am inchiriat unei firme ce doreste sa deschida un punct de lucru in vederea desfasurarii de activitati de infrumusetare corporala.Pe acea scara mai functioneaza si alte firme ( avocatura si chiar o alta firma ce presteaza activitati de infrumusetare corporala) .Presedinta asociatiei de proprietari refuza sa semneze acceptul asociatiei pentru deschiderea punctului de lucru , motivand ca ‘ in cazul unui control, ar fi in culpa ‘?!! Personal mi se pare un abuz.Ce solutii am pentru obtine acel accept?Unde pot reclama acest abuz? Pot da in judecata , cu sanse de success ,presedinta asociatiei pentru recuperarea daunelor produse de aceasta ( chiria ce nu imi este platita din cauza acestui refuz nejustificat in opinia mea)?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:16, 23 Ianuarie 2009
Avand in vedere ca exista un precedent, si ca in bloc functioneaza si alte firme, aveti sanse de castig. Parerea mea este ca inainte sa-i trimiteti o notificare (prin intermediul unui executor judecatoresc) prin care o samati sa va semneze acceptul si ii indicati prejudiciul suferit ca urmare a refuzului, precizandu-i ca o veti chema in judecata avand drept sustinere precedentele create.
Contraargumentul presedintei poate fi acela ca reprezinta o asociatie de proprietari si ca nu vrea sa mai repete greseala comisa in trecut prin acceptarea celorlalte 2 firme, care prin activitatea lor deranjeaza suficient de mult locatarii, incat sa mai accepte deschiderea altor firme. Nicio instanta nu cred ca o poate forta pe presedinta, si cu atat mai putin o asociatie, sa dea un accept pe care nu doreste sa-l dea, avand in vedere ca infiintarea asociatiei de proprietari NU ARE printre scopurile sale si acela de a gazdui puncte de lucru pentru firme.
cred ca ar fi mai usor de obtinut acea aprobare daca umblati din usa in usa cu un tabel nominal cu proprietarii de pe acea scara prin care sa va dea sau nu acordul pentru solicitarea dvs, sub semnatura (de preferat sa indicati intr-o rubrica si seria de la buletin a celui care va da acordul, pentru o mai mare credibilitate). daca majoritatea este de acord, presedintele este absolvit de orice culpa, si va poate da linistit acordul. daca refuza acest lucru, il puteti da linistit in judecata.
daca in spatiul respectiv, in apartamentul care doriti sa-l inchiriati, urmeaza a se desfasura activitati comerciale, economico-profesionale, este necesar sa schimbati destinatia spatiului. Pestru a schimba destinatia spatiului aveti nevoie de semnatura vecinilor direct afectati adica vecinul de la etajul superior si cei ce au pereti comuni cu d-voastra. Dupa ce ati obtinut semnatura acestora si daca presedintele asociatiei nu vrea sa va semneze inseamna ca face abuz de drept si asa cum spune si "bioenergeta", inainte sa ii trimiteti o notificare semnata si stampilata de un executor judecatoresc sau chiar si un avocat, pentru ca stampila da impresie si ii mai sperie pe nemernici care in general sunt si prosti, incercati sa depuneti o cerere la asociatia de proprietari, luati la aceasta cerere si nr. de inregistrare si in cerere specificati ca, daca nu vrea sa va dea acordul de schimbare de destinatie al apartamentului sa mentioneze in raspunsul la cerere motivele care o determina pe respectiva presedinte de asociatie sa va refuze acest acord pentru ca daca nu are niste motive bine intemeiate, si in mod sigur nu are, risca sa o dati in judecata si sa-i cereti si daune materiale. In situatia in care si vecinii direct afectati or sa va faca probleme si nu vor sa va semneze pot sa va spun ca aveti mari probleme dar cu multa rabdare in mod sigur le veti rezolva pentru ca si cu acestia va trebui sa procedati la fel cum v-am spus ca trebuie sa procedati cu presedinta asociatiei. Cind ii puneti pe respectivii vecini (direct afectati) sa va semneze sa nu fie specificat in inscrisul respectiv ca sunt de acord ca in spatiul respectiv sa functioneze cu punct de lucru "S.C. x sau y " ci in acordul respectiv trebuie specificat ca se schimba destinatia din apartament in spatiu cu alta destinatie unde se vor desfasura activitati comerciale care nu vor aduce atingere in nici un fel proprietarilor vecini. Va spun acest lucru pentru ca dupa ce vor pleca acestia care vor sa-si faca salon de cosmetica si coafura poate vin alti chiriasi care vor sa-si faca farmacie sau alta activitate si in situatia asta cred ca, in mod eronat, atat cei de la Primarie cat si cei de la Registrul Comertului s-ar putea sa va ceara iar acordul asociatiei dar daca d-voastra aveti deja acordul pentru schimbarea de destinatie probabil ca pe viitor o sa va fie mai usor
Adicatelea il sfatuiti pe om sa umble cu cioara vopsita.....:D Nu-i frumos...si nici sanatos.....ca urmarile tot el le-ar suporta, dar asta ori nu va trece prin minte, ori ii ascundeti adevarul.

Alte discuții în legătură

Acceptul locatarilor pentru infiintarea si desfasurarea activitatii societatilor comerciale la parter sorin12 sorin12 Buna ziua,va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:sant proprietarul unui spatiu comercial situat la parterul unui bloc de locuinte,care are destinatia ... (vezi toată discuția)
Spatiu comercial cecalecean daniel cecalecean daniel Buna detinem din anul 1999 un spatiu comercial situat la parterul unui bloc,parterul este in intregime cu sptii comerciale,si pana anul acesta autorizatia de ... (vezi toată discuția)
Acordul proprietarilor pentru un restaurant la partier Jvs81 Jvs81 Buna.In vedere deschiderii unei pizzerii pentru a obține autorizație de la primărie mi sa cerut sa aduc acordul proprietarilor din acel bloc... Acum ... (vezi toată discuția)