avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Comunicarea inceperii procedurii insolventei
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Comunicarea inceperii procedurii insolventei

Revin cu unele precizari:1.se asteapta comunicarea inceperii procedurii insolventei.
Intrebare:se va face comunicarea la sediul debitoarei?
2.Care sunt solutiile pt a obtine incetarea procedurii de insolventa,respectiv incetarea trecerii la etapa cu lichidarea averii debitorului pt acoperirea pasivului?
Precizez ca firma aflata in reorganizare,si a indeplinit obligatiile care privesc planul,in sensul ca a achitat la zi ceea ce este prevazut in plan,dar nu a achitat taxele si impozitele catre stat de la data intrarii in reorganizare!
3.Un eventual extras de cont care sa faca dovada posibilitatii achitarii datoriilor ar constitui un motiv intemeiat de admitere a recursului si de revocare a deschiderii procedurii?
4Intra in discutie si plata datoriilor acumulate dupa intrarea in reorganizare?
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2012
dinumihail, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 18:55, 18 Februarie 2012
1-Comunicarile se fac la sediul debitorului daca nu a fost ales un alt loc pentru comunicare si prin BPI.
2-Acum nu prea imi este clar cum anume ati intocmit un plan de reorganizare in care statul nu a fost prins .... Spun asta pentru ca un plan de reorganizare trebuie sa cuprinda angajamente de plata din care statul nu poate fi exclus. Nu prea vad cum ati facut un plan de reorganizare -pe care statul sa-l fi si aprobat- dar in care statul sa nu fie parte. Daca insa statul este parte dar nu ati respectat planul -in sensul ca nu ati achitat taxele si impozitele asumate prin plan- atunci este normal sa se deschida procedura pentru ca .. planul nu a fost respectat. Respectarea lui presupunea plata transelor asumate si catre stat nu numai catre ceilalti creditori.
3-Cred ca ar trebui coroborat cu o motivare convingatoare legate de motivul pentru care, avand bani in conturi, nu ati achitat obligatiile datorate statului. Faptul ca, desi aveati bani, nu ati platit obligatiile asumate fata de stat nu prea va ajuta.
4-In principiu dupa aprobarea planului nu se mai pot naste noi datorii. Despre ce datorii vorbiti ?
Cred ca nu m am exprimat destul de clar,incerc sa o fac acum:
dupa intocmirea planului,in care au intrat bineinteles si datoriile catre stat,deci dupa intrarea in procedura generala,au inceput sa se acumuleze din nou datorii catre stat,deoarece toate eforturile s au canalizat spre indeplinirea obligatiilor asumate la plan.,acestea fiind in cea mai mare parte tot plati catre stat,itm,primarie.Motivarea cererii de intrare in insolventa,cred ca tine atat de neplata datoriilor curente catre stat,dar si faptul ca firma merge pe pierdere(fapt dovedit prin actele contabile).Ajunsi in acesta situatie,administratorii firmei intentioneaza sa opreasca intrarea in insolventa,deschiderea procedurii simplificate si scoatrea la licitatie a bunului imobil al debitoarei!In aceste conditii nu stiu care este calea de urmat?
1.Achitarea datoriilor curente catre stat?2.Achitarea transelor asumate prin plan?
Banii nu exista deocamdata,dar se cauta o modalitate de a i procura!
In ce conditii,statul poate solicita plata acestor creante,nascute ulterior aprobarii planului?
Va rog, imi spune si mie cineva cui ma adresez,in calitate se administrator al firmei, pentru a cere insolventa si care sunt pasii ce trebuisc urmati.
In ce conditii,statul poate solicita plata acestor creante,nascute ulterior aprobarii planului?

Singura conditie este ca persoana prejudiciata sa formuleze o cerere adresata jud sindic
Ce scrie pe site-ul tribunalului la dosarul dvs ??

Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2012
Adrian Stoica, Practician in insolventa
Daca planul a esuat si instanta a dispus intrarea in procedura generala atunci prin sentinta de deschidere a procedurii generale tot instanta stabileste o serie de termene -printre care si termenul de formulare a declaratiilor de creanta- in care creditorii se pot inscrie la masa credala.
Nu mai aveti de ce sa cereti insolventa. Dvs. sunteti intr-o astfel de procedura care a debutat cu un plan de reorganizare esuat. Etapa urmatoare este intrarea in procedura generala sau cea simplificata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2012
Alin Paidiu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare in faliment-lichidarea averii debitorului dinumihail dinumihail Buna seara!sunt un membru nou in forum si ma intereseaza urgent raspunsul la urmatoarea intrebare: Se face comunicarea hotararii de intrare in ... (vezi toată discuția)
Insolventa si datoriile curente alexmartinescu alexmartinescu buna seara .cum poate actiona un salariat in cazul in care societatea nu plateste la zi salariile dupa intrarea in insolventa. datoriile din planul de ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre termenii insolventa-faliment-procedura simplificata a insolventei. simonapopbarnescu simonapopbarnescu Buna ziua, va rog lamuritima in ceea ce priveste acesti termeni ce au in comun si care este diferenta? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)