avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general declaratie de inactivitate in loc de bilant
Discuție deschisă în Contabilitate în general

declaratie de inactivitate in loc de bilant

Buna ziua,
Am nevoie de ajutorul dvs pentru a rezolva o problema foarte urgenta pentru mine.
Am preluat anul trecut o firma care prezenta urmatoarea situatie:
-intiintata in dec 2010, avea balanta pe dec 2010 cu cheltuielile de constituire inregistrate , declaratia 101 pe 2010 cu chleltuielile de constituire , decont de tva cu tva aferent cheltuieli constituire (dar care nu apare in baza anaf deorece spune vechea contabila a fost depus cu intarziere si cu avertisment ), nu avea 394 pt sem 2 an 2010 deoarece presupun nu i l-a primit depunand cu intarziere tva-ul , si cel mai important lucru DECLARATIE DE INACTIVITATE IN LOC DE BILANT LA 2010. Mentionez de asemenea ca a completat toate jurnalele (de imp profit, reg jurnal, reg inv pt 2010)
Dupa parerea mea in pt Decembrie 2010 trebuiau depuse declaratii pe 0, impreuna cu acea declaratie de inactivitate , urmand ca cheltuielile de constituire sa se inregistreze in ian 2011 la inceperea activitatii (mai ales ca toate au fost depuse cu intarziere)
Asadar la preluare eu am avut solduri aferente anului 2010 , vreau sa fac bilantul pe 2011, neavand bilant ce pot face ?

Patronul vrea sa remedieze situatia cat de legal cu putinta fara insa a plati daca se poate amenda pt denepunerea bilantului si a declaratiei 394 .

Pot eu sa refac inregistrarile facute de ex contabila , in asa fel incat sa incep activitatea cum ar fi trebuit in ian 2011.
Mentionez ca pentru lunile lucrate a existat contract de prestari serv dansa fiind expert contabil.

Multumesc mult pentru intelegere celor care vor avea rabdarea sa citeasca


.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 18:29, 19 Februarie 2012
nu am inteles.. declaratia de inactivitate este depusa? in ce baza anaf nu apare TVA-ul??? Verificati daca firma s-a declarat platitoare de TVA sau nu...
Declaratia de inactivitate a fost depusa pentru anul 2010 de vechea contabila, decontul 300 de tva nu apare pe dosar fiscal langa celelealte declaratii si nici in fisa sintetica pe platitor .
Recapitulez poate NU am fost clara, vechea contabila a facut balanta la luna Decembrie 2010, a depus decont de tva cu sume , a depus 101 cu ch constituire , insa a facut declaratie de inactivitate in loc sa faca bilant ....

Problema mea acum in 2011 este cum fac bilantul ...am solduri initiale pr ca am preluat balanta la Decembrie dar nu am bilant , din cate cunosc in bilant trebuie sa preiai sumele initiale din bilantul anterior si nu din balanta.

Multumesc!
Dragi colegi ,
M-am apucat sa stornez soldurile initiale de la Decembrie 2010 in luna Decembrie 2011 , si tot in Dec 2011 voi inregistra si acele cheltuieli de constituire facute de vechea contabila .
Voi rectifica 101 de la 2010 si voi declara si in 394 (rectificativa) furnizorul (onorariu avocat ) care nu a fost declarat la Dec 2010. In acest fel nu mai raman nici cu solduri initiale conform declaratiei de inactivitate .
Cum vi se pare aceasta idee?
Societatea a primit notificare privind nedepunerea declaratiei 394? La ce vreti sa faceti rectificativa, atata timp cat declaratia initiala 394 nu a fost depusa?
O noua declaratie corect completata se depune numai in cazul in care persoana impozabila a depus declaratia initiala si dupa data depunerii acesteia s-a constatat ca s-au facut omisiuni in declaratie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Storno factura ContSters170028 ContSters170028 Buna ziua, in 2010 s-a primit pe mail o factura, s-a achitat si dupa cateva zile a venit originalul pe posta achitandu-se din nou din neatentie . Am observat ... (vezi toată discuția)
Facturi primite cu intarziere getaspaimoc getaspaimoc Am primit o factura de marfa in martie 2011 cu data de octombrie 2010. Va rog sa ma ajutati privind inregistrarea in contabilitate si eventualele ... (vezi toată discuția)
Eroare in bilant stmadalina stmadalina Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am preluat o firma mica de la un alt contabil si acum trebuie sa fac bilantul la 31.12.2012, cand ... (vezi toată discuția)