avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi

Curs practic de implementare e-Factură / e-Transport. Reguli de aplicare și discuții practice. Vezi detalii și participă → 

Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Card bancar pe PFA folosit la cumparaturi personale
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Card bancar pe PFA folosit la cumparaturi personale

Buna ziua,

un PFA, la norma de venit, poate folosi cardul bancar pe contul de PFA pentru cumparaturi? e nevoie de ceva document justificativ sau se pot face orice cumparaturi folosind cardul de pfa?
E mai bine sa se faca transfer bancar din contul de PFA in contul de PF pentru a folosi bani sau sa se foloseasca cardul?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: anamaris , utilizator 16:11, 22 Ianuarie 2013
Este mult mai corect transferul.
Mie mi-a spus cineva de la ANAF ca pot face orice ca nu trebuie sa justific nimic fiind la norma de venit. Trebuie sa am doar o evidenta a incasarilor/facturilor emise pentru a ma inregistra in ca platitor de TVA daca depasesc 119.000 RON.
Cei ce sunt la real sa inteleg ca nu au voie sa foloseasca cardul de cumparaturi decat pentru cumparaturi deductibile?
Trebuie sa intelegeti ca persoana fizica este una si PFA altceva (persoana juridica). Sunt 2 entitati diferite si nu pot fi amestecate.
George1962 a scris:

Trebuie sa intelegeti ca persoana fizica este una si PFA altceva (persoana juridica). Sunt 2 entitati diferite si nu pot fi amestecate.stai asa ca sa inteleg si eu , PFA adica persoana fizica autorizata este persoana juridica ?

si firma ce mai este ?
George1962 a scris:

Trebuie sa intelegeti ca persoana fizica este una si PFA altceva (persoana juridica). Sunt 2 entitati diferite si nu pot fi amestecate.


PFA nu are personalitate juridica.

@ prestatie tabulara
Banii pa care ii aveti in contul deschis pe PFA sunt in totalitate ai dva ca PF.
Puteti sa faceti ce doriti cu ei dar mai opriti putin si pentru impozitul pe venit (daca vreti). Ii puteti cheltuit direct din cont pentru ca sunt banii dvs ca PF, chiar daca au fost obtinuti ca PFA.
Considerati ca nu ati fi avut cont la banca si ati fi facut incasarile in numerar. Atunci ati fi dispus de bani dupa bunul plac. La fel si in cazul unui cont in banca.
Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2012
livis, utilizator

Alte discuții în legătură

Cont bancar pfa anamariamorogan anamariamorogan Buna, De curand am devenit PFA. Va rog sa imi spuneti daca prin lege sunt obligata sa am un cont bancar pe persoana fizica sau juridica. Ma gandesc ca ar fi ... (vezi toată discuția)
Caut raspuns de un an: impozitul se plateste doar cand banii ajung in contul bancar? raduma raduma Am o intrebare la care nu am primit inca un raspuns definitiv. Am intrebat mai multi contabili. Sunt PFA, si in 2010 am primit bani pe contul meu Skrill. ... (vezi toată discuția)
Transfer de valuta pfa -> pf amatei amatei Buna ziua, Am doua conturi in EUR - unul pe PFA (unde fac incasari) si unul pe PF. Am incercat sa fac un simplu transfer de valuta din contul de PFA in ... (vezi toată discuția)