avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Card bancar pe PFA folosit la cumparaturi personale
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Card bancar pe PFA folosit la cumparaturi personale

Buna ziua,

un PFA, la norma de venit, poate folosi cardul bancar pe contul de PFA pentru cumparaturi? e nevoie de ceva document justificativ sau se pot face orice cumparaturi folosind cardul de pfa?
E mai bine sa se faca transfer bancar din contul de PFA in contul de PF pentru a folosi bani sau sa se foloseasca cardul?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: anamaris , utilizator 16:11, 22 Ianuarie 2013
Este clar ca din ce s-a discutat aici asa este.Dar eu te-as mai intreba ceva. Cardul bancar, cand l-ai facut, scrie pe el " prestatie tabulara " sau "prestatie tabulara PFA " ?L-ai facut pe CUI sau pe CNP ?
neutra a scris:

Dincolo de discutii eu va propun o solutie practica si absolut legala: pentru PFA, II sau AF nu este necesar cont bancar. Eu imi folosesc propriul cont (de persoana fizica) si pentru incasari sau plati pt I.I., fiind doar atenta sa le trec la rubrica potrivita in Jurnal. (asta fiindca sunt in sistem real). Dvs, la norma de venit, chiar nu are rost sa aveti cont pt. PFA, fiindca oricum nu aveti nevoie de evidenta cheltuielilor (sa zicem ca la asta v-ar fi ajutat un cont separat).

Interesanta propunere, prin prisma comisioanelor bancare mult mai mici in cazul conturilor PF. Totusi, nu sunt probleme la incasare, daca platitorul completeaza ordinul de plata cu "Neutra II" cand va achita facturile, in timp ce contul de PF e deschis pe numele "Neutra"?
buna ziua,
Dar ar fi o problema pe undeva daca veniturile din PFA s-au incasat intr-un cont bancar deschis pe nu pe pfa ci pe pf? trebuie facuta cumva dovada primirii banilor, justificand cu extrase de cont pe undeva? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont bancar pfa anamariamorogan anamariamorogan Buna, De curand am devenit PFA. Va rog sa imi spuneti daca prin lege sunt obligata sa am un cont bancar pe persoana fizica sau juridica. Ma gandesc ca ar fi ... (vezi toată discuția)
Caut raspuns de un an: impozitul se plateste doar cand banii ajung in contul bancar? raduma raduma Am o intrebare la care nu am primit inca un raspuns definitiv. Am intrebat mai multi contabili. Sunt PFA, si in 2010 am primit bani pe contul meu Skrill. ... (vezi toată discuția)
Transfer de valuta pfa -> pf amatei amatei Buna ziua, Am doua conturi in EUR - unul pe PFA (unde fac incasari) si unul pe PF. Am incercat sa fac un simplu transfer de valuta din contul de PFA in ... (vezi toată discuția)