avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

in 2006 tatal meu a decedat (nu pastram legatura ),atunci am aflat ca el avea in administrare societate (era asociat cu un italian -parti egale )Dupa o luna de la deces am mers la sediul societatii sa vad ce avem de facut pt ca nu vroiam sa am de-a face cu firma ,dar mi s-a spus ca doar in momentul in care voi avea certificat de mostenitor voi putea avea pretentii .Au trecut 5 ani ,iar certificat de mostenitor tot nu am, deci nu am facut nimic in privinta firmei .Acum am primit citatie de la tribunal ca m-au dat in judecata pentru a-mi asuma raspunderea asupra societatii ,care are datorii de 1 mil euro .Vreau sa stiu daca nu sant raspunzator pt datoriile acumulate si nu am avut nici o clipa de-a face cu firma ,tot sunt pasibil de a achita asemenea datorie?????
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 10:40, 19 Februarie 2012
Daca nu ati facut declaratie de acceptare a succesiunii si nu ati facut acte si fapte de acceptare tacita a acesteia si nu ati deschis dezbaterea ei din 2006 pana acum, puteti sa fiti considerat renuntator in conditiile art 700 cod civil , VCC, ca succesiunea se dezbate pe vechiul cod. Insa asta inseamna ca renuntati la tot, nu numai la firm a.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care e dreptul meu la mostenire ione23 ione23 Buna ziua! Tatal meu a decedat in 2004 care este dreptul meu la mostenire in conditiile in care parintii mei sunt divortati(mama l-a despagubil in urma ... (vezi toată discuția)
Proprietarul casei batranesti lilianatanca lilianatanca buna ziua. fratele meu locuieste in casa batraneasca,iar tatal meu proprietarul prin lege al casei a murit de 18 ani.noi suntem 6 frati,si dupa moartea tatalui ... (vezi toată discuția)
Succesiune covaci112233 covaci112233 Buna seara.socrul meu a decedat de peste 3 ani,in urma lui au ramas 3 copii majori(soacra a decedat inainte),2 au renuntat la succesiune prin notar iar nevasta ... (vezi toată discuția)