avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... incompatibilitate = consilier juridic / practician in ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

incompatibilitate = consilier juridic / practician in insolventa !?

va rog o lamurire..poti fi si consilier juridic si practician in insolventa compatibil in acelasi timp? mai exista starea de incompatibilitate???
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 20:57, 10 Decembrie 2008
Cititi O.U.G. nr. 86/2006 privind organizarea activitatii practicienilor in insolventa si Legea nr. 254/2007 din 19/07/2007 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 507 din 30/07/2007pentru aprobarea acestei ordonante.
conform o. nr. 86/2006 modificata prin l.254/2007 s-a scos art. de incompatibilitate dar conf art. 18 din statutul c.j. exista o incompatibilitate....
Art.10 din Legea nr.514/2003 prevede ca, exercitarea profesiei de consilier juridic este incompatibila cu:
a) calitatea de avocat;
b) activitatile care lezeaza demnitatea si independenta profesiei de consilier juridic sau bunele moravuri;
c) orice alta profesie autorizata sau salarizata in tara sau in strainatate;
d) functia si activitatea de administrator sau lichidator in cadrul procedurilor de reorganizare si lichidare judiciara;
e) activitatea publicistica salarizata;
f) alte incompatibilitati prevazute de lege sau rezultate din conflict de interese, in conditiile legii.

oug 86/2006 a fost aprobata prin lege organica fiind ulterioara l 514/2003 care este tot o lege organica
se pune problema abrogarii tacite a art privind incompatibilitatea din l. 514/2003, eu asta cred
astept pareri si eu
ªi eu cred că incompatibilitatea a fost înlăturată prin textul legii 254/2007.

Din păcate, legea menţionată mai face o "favoare" consilierilor juridici, excluzîndu-i din categoria celor care, avînd o vechime de peste 5 ani în profesie, pot deveni practicieni în insolvenţă fără a susţine examenul de admitere şi fără să fie nevoiţi să treacă prin stagiatură. Este vorba despre judecători, procurori, avocaţi şi, atenţie, notari publici.

Ce soi de ciumă bubonică vor fi avînd consilierii juridici, de îi înlătură toţi, de peste tot? Ce surplus de cunoştinţe poate avea un notar în materia funcţionării societăţilor comerciale, în materia administrării societăţilor, pentru a-l ferici cu o astfel de prevedere? Dar un procuror? Sau un avocat?

Păi, să nu afirmi, precum Stalin: cînd aud de lege, îmi vine să pun mîna pe mitralieră!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate consilier juridic ankalaura85 ankalaura85 Este adevarat ca exista incompatibilitate intre a fi consilier juridic si pfa-agent marketing? (vezi toată discuția)
Consilier juridic, incompatibilitati popescu marcela popescu marcela Buna ziua, Angajat cu CIM de 8 ore in functia de consilier juridic pot sa am un CIM cu timp partial , tot ca si consilier juridic la o alta societate? Pot cu ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate consilier juridic - administrator al unei sc? Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Este incompatibila functia de consilier juridic cea de administrator al unei societati comerciale? Potrivit legii ar fi incompatibilitate, dar conform ... (vezi toată discuția)