avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu crestere copil din martie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu crestere copil din martie

buna ziua,

o nebunie! va rog sa ma ajutati in intelegerea acestei legi. cf art 11 cic se acorda pe baza netransferabila. O interpretarea a legii imi spune ca si tatal intra in cic o luna, obligatoriu. deci iese mama din cic..intra tatal..si asta nu e cic transferabil?! care este sanctiunea daca tatal nu intra in cic ul obligatoriu..ce acte trebuie depuse?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:12, 28 Mai 2012
Vedeti discutia purtata pe aceste topicuri:
www.avocatnet.ro/content/for...

www.avocatnet.ro/content/for...
nu am gasit ceea ce ma intereseaza.:(
„Art. 4^1. -(1) in aplicarea prevederilor art. 11 lit. a) din ordonanta de urgenta nt.111/2010, celalalt parinte sau cealalta persoana prevazuta la art. 8 alin. (2) din ordonanta de urgenta care nu a solicitat dreptul la indemnizatie poate solicita acest drept, daca indeplineste conditiile de acordare, oricand pana la implinirea de catre copil a varstei de un an, 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap. Daca acest drept nu se solicita, concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului se reduc cu o luna

Actele care se depun in cazul in care celalalt parinte solicita acordarea indemnizatiei sunt aceleasi ca si in cazul parintelui aflat deja in CCC.
da am inteles nu se solicita, concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului se reduc cu o luna

citisem:), dar cum ramane cu netransferabil? practic daca trce de la unul la altul este transferabil..

multumesc
Cred ca sintagma ”netransferabila” se refera la faptul ca acea solicitare nu se face in baza acelorasi acte depuse initial ...

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil de 1 luna pt tati cayola cayola Buna ziua As dori sa va intreb daca mama isi ia concediu de ingrijire copil de un an ,dupa care prelungeste al doilea an fara plata si decide sa se intoarca ... (vezi toată discuția)
Schimb intre parinti concediul de crestere copil mihaelavlad1 mihaelavlad1 Buna ziua Am un copil de 5 luni si jumatatel de crestere copil a intrat tatal lpe o perioada de 24 luni. La acest moment doresc eu (respectiv mama) sa fac ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului - tata cfilip20 cfilip20 Buna ziua. Din Art. 11 OUG 111/2010 am inteles ca tata are dreptul la o luna de CCC, nu este obligatoriu, dar chiar daca nu isi ia aceasta luna de concediu, ... (vezi toată discuția)