avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu crestere copil din martie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu crestere copil din martie

buna ziua,

o nebunie! va rog sa ma ajutati in intelegerea acestei legi. cf art 11 cic se acorda pe baza netransferabila. O interpretarea a legii imi spune ca si tatal intra in cic o luna, obligatoriu. deci iese mama din cic..intra tatal..si asta nu e cic transferabil?! care este sanctiunea daca tatal nu intra in cic ul obligatoriu..ce acte trebuie depuse?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:12, 28 Mai 2012
si ca mama sa isi reia concediul trebuie reintroduse actele ca la inceput?
Nu se mai depun inca o data actele pentru mama ... Pe perioada în care cealaltă persoană beneficiază de dreptul la concediul propriu de creştere a copilului de cel puţin o lună, dreptul celuilalt părinte la indemnizaţia pentru creşterea copilului se suspendă.
Buna ziua,

Am o colega care, in aceste zile trebuie, sa nasca o fetita, si am vrea sa vedem daca am inteles bine.
Daca am inteles bine : tatal intra in acest CCC pentru 1 luna, dreptul mamei se suspenda- ea fie se intoarce la munca pentru 1 luna fie solicita fara plata de la angajator ( asta inseamna ca vor avea doar o indemnizatie din care sa traiasca pentru 1 luna). Dupa aceasta 1 luna, mama reintra in CCC, presupunand ca este in intervalul de pana la 1 an/2 ani/3 ani.
Cum? Printr-o cerere cu respectarea termenelor de la art. 23 si se aproba in termenul de la art. 32 din normele metodologice de aplicare a OUG 111/2010?
Va face un nou dosar daca pentru 1 luna a realizat venituri supuse impozitului pe venit?

Sau aceasta suspendare a indemnizatiei nu inseamna neaparat intoarcerea mamei la munca?
Tatal va face un dosar, iar mama face un alt dosar .. parerea mea este ca mama sa depuna prima dosarul , iar la optiune va spune ca in prima luna de CCC va intra tatal , urmand ca mama sa intre in CCC dupa aceasta luna .. banuiesc ca se va face o cerere in acest sens.

Cel mai bine intrebati la AJPIS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil de 1 luna pt tati cayola cayola Buna ziua As dori sa va intreb daca mama isi ia concediu de ingrijire copil de un an ,dupa care prelungeste al doilea an fara plata si decide sa se intoarca ... (vezi toată discuția)
Schimb intre parinti concediul de crestere copil mihaelavlad1 mihaelavlad1 Buna ziua Am un copil de 5 luni si jumatatel de crestere copil a intrat tatal lpe o perioada de 24 luni. La acest moment doresc eu (respectiv mama) sa fac ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului - tata cfilip20 cfilip20 Buna ziua. Din Art. 11 OUG 111/2010 am inteles ca tata are dreptul la o luna de CCC, nu este obligatoriu, dar chiar daca nu isi ia aceasta luna de concediu, ... (vezi toată discuția)