avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Deteriorare marfa la transport
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Deteriorare marfa la transport

Buna
La data de 15 februarie 2012 am comandat pe net un produs electric. Curierul mi-a adus în 2 zile lucrătoare, dar la deschiderea pachetului am observat, că marfa este deteriorată irecuperabil. La preluarea pachetului nu am observat deterioare la pachet, deoarece nu ştiam cum a fost împachetat. Pe drum a şi dispărut bulina cu "Fragil" de pe ambalaj. La expediere au confirmat existenţa. Am poze înainte şi după livrare ce am timis la curier.
Vreau să vă întreb dacă este vreo modalitate de a obţine o despăgubire de la curiei?
Mulţumesc
Cel mai recent răspuns: Daniela Arhire , Avocat 18:11, 20 Februarie 2012
De regula, chiar si la cumparaturile on line, exista un termen in care puteti returna produsul. Important este ca in termenul cel mai scurt sa luati legatura cu firma de curierat si sa reclamanti necorespunderea produsului transportat.
Chiar în ziua respectivă ân care am primit marfa am trimis mailul cu pozele, dar ei nu recunosc fapta, chiar dacă am pozele. Ei îmi zic, că trebuia la preluare să fac reclamaţie, că pachetul este deteriorat. Era ambalat în carton, nu ştiam cum era pachetul când a preluat curierul. Nu există nici un mod de a obţine despăgubire? Este un aparat electric. Aşa putea să ajungă şi în bucăţi.
Reclamati si la furnizorul echipamentului. Oricum daca va hotariti sa solicitati despagubiri, atunci de urgenta ar trebui facuta in instanta o actiune de asigurare dovezi, actiune in cadrul careia sa solicitati constatarea starii echipamentului cit mai aproape de momentul livrarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate curierul altera ambalajul coletului? Radu Palu Radu Palu Mi-a sosit azi un pachet. Cand expeditorul l-a trimis, a facut poze cu el, asa ca stiam cum arata ce vine. Cand curierul mi l-a predat observ imediat ca ... (vezi toată discuția)
Probleme transport curier rapid midnightk midnightk Buna ziua! Problema mea este urmatoarea: sunt persoana juridica, import accesorii tuning auto din UE si le revand in Romania. Transportul se face cu un curier ... (vezi toată discuția)
Rugaminte de lamurire problema furnizor de produse online Descriptiv Descriptiv Am comandat online un produs pe un site gestionat de o firma platitoare de TVA in Romania (ale carei date nu le gasesti pe respectivul site). A sosit prin ... (vezi toată discuția)