avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna seara!
Conform sentintei judecatoresti, trebuie sa platesc pensie alimentara lunar 1/4 din venitul realizat; de la 1 februarie am ramas fara serviciu si fara somaj;nu realizez venituri din nici o sursa; intrebarea este :
cat trebuie sa platesc minim lunar pensie alimentara?
Va multumesc anticipat pentru sfaturi!
Cel mai recent răspuns: adi_2010 , utilizator 22:19, 20 Februarie 2012
La acest moment sunteti obligat sa achitati pensia de intretinere conform hotararii judecatoresti, insa avand in vedere ca nu mai realizati venituri, este necesara promovarea unei noi actiuni de stabilire pensie in functie de venitul minim pe economie, urmand ca in cadrul actiunii sa probati aceasta sustinere.
Pensia se va stabili incepand cu data introducerii actiunii si se va raporta la venitul minim pe economie actual de 700 lei ( max. 25% din 700 lei. ).
Deci, daca pana ajungem la tribunal achit prin mandat postal 175 ron lunar, este ok?
Asa cum spuneam, sunteti obligat la acea suma stabilita conform hotararii.
Aceasta suma de 175 lei o puteti achita pentru a arata buna dvs. credinta, insa mama minorului va poate executa silit pentru diferenta de suma pana la obtinerea unei noi hotarari.
Dar cei 175 de reprezinta exact 25% din venitul minim pe economie, deci nu vad pentru ce diferenta ar putea sa ma execute silit;
Diferenta de la 175 de lei pana la 1/ 4 din venitul realizat, pentru ca pana una alta, sunteti obligat in baza acelei hotarari, ori interesul dvs. este sa promovati actiunea de care va vorbeam mai sus.

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere dobreroland dobreroland Am o decizie de plata pensie intretinere(studii) de 500 lei din 01.01.2010. Am fost disponibilizat iar pe perioada somajului mi sau oprit cate 208 lei ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ankalupu ankalupu Buna ziua, am 2 copii din cosatorii diferite,pt unul din ei a fost stabilita pensia alimentara de 25% din salar, firma la care lucrez tragea lunar suma si o ... (vezi toată discuția)
Majorarea pensiei de inretinere nelu2000 nelu2000 buna ziua! in ianuarie 2010 am castigat divortul ,in cere istantza mia aincredintat copilul si fosta, a fost oligata la la platirea unei pensi la salariul ... (vezi toată discuția)