avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere

Am o decizie de plata pensie intretinere(studii) de 500 lei din 01.01.2010. Am fost disponibilizat iar pe perioada somajului mi sau oprit cate 208 lei lunar.Acum nu am nici un venit, doar indemnizatia de revolutionar fiind beneficiar al legii341/2004.
Va rog sa-mi spuneti daca trbuie sa dau din urma diferenta de bani pana la suma stabilita in decizie(500lei), deasemenea va rog sa-mi spuneti daca in instanta indemnizatia de revolutionar poate face obiectul stabilirii unui alt cuantum al pensiei de intretinere, stiind ca aceasta indemnizatie conform legii 341/2004
art.5, aliniatul2, nu este considerata venit,iar decizia de plata face referire la 1/4 din venit.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: dobreroland , utilizator 21:25, 15 Iulie 2011
Trebuie sa formulati in instanta cerere de recalculare a pensiei de intretinere, in raport de veniturile dvs. actuale. In situatia in care nu realizati venituri, pensia va fi calculata in raport de salariul minim pe economie. Cereti ca noua pensie sa fie stabilita incepand cu data introducerii actiunii. Pana la aceasta data datorati pensia de intretinere conform hotararii judecatoresti anterioare, respectiv 500 lei/luna.
Va multumesc, totusi nu am inteles trebuie sa dau banii din urma? mentionez ca pana acum nici beneficiarul pensiei nu a introdus actiune in instanta.
Ati spus ca exista o hotarare judecatoreasca prin care sunteti obligat sa platiti pensie in cuantum de 500 lei/luna.
Apoi ati spus ca beneficiarul pensiei nu a introdus actiune in instanta.
Cele doua afirmatii sunt contradictorii. Explicati, va rog.
Nu a introdus actiune in instanta pentru neplata integrala a pensiei pe perioada cat am fost somer.
Nu trebuie sa formuleze o noua actiune pentru plata diferentei pe care nu ati achitat-o.
Are deja o hotarare judecatoreasca prin care sunteti obligat sa platiti acei bani : hotararea de stabilire a pensiei de intretinere. O poate folosi pentru a va executa silit.
Totusi, poate va intelegeti cu el sa nu va ceara plata retroactiva a banilor.
De datorat, ii datorati.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara michaitza1974 michaitza1974 Am primit comunicare acasa ca divortul s-a incheiat si ca trebuie sa platesc pensie alimentara o anumita suma de bani, o alta suma de bani cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ssstoicescu ssstoicescu In cadrul divortului judecatoria a stabilit pensia alimentara.fostul sot a facut epel si Tribunalul a stabilit in procent 33%din venitul fostului sot , pensia ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara robertaarmena robertaarmena Buna seara! Conform sentintei judecatoresti, trebuie sa platesc pensie alimentara lunar 1/4 din venitul realizat; de la 1 februarie am ramas fara serviciu si ... (vezi toată discuția)