avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate sa fie trecuti pe un act de vanzare cumparare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate sa fie trecuti pe un act de vanzare cumparare doi proprietari???

Unchiul meu doreste sa-si vanda apartamentul (tin se mentionez ca parintii dansului nu mai traiesc, nu a fost casatorit niciodata, in concluzie nu are nici un mostenitor, insa mai are doi frati mai mari in varsta de 73 ani - 80 ani, dupa vanzarea apartamentului doreste sa faca actele in care sa apara doi proprietari, in speta dansul si eu ca nepoata. Intrebarea mea este: se pot face actele de vanzare cumparare in care sa fim trecuti amandoi ca proprietari ? daca da.......... mai trebuie sa fie trecuta si o clauza ? in care sa se stipuleze: daca va muri unul din proprietari celuilat sa-i ramana apartamentul? sau nu mai este necesar. Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 21 Februarie 2012
daniela_calin123, utilizator
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 19:46, 22 Februarie 2012
daca dansul este singurul propeitar al apartamentului si nu impreuna cu fratii, sa va faca vanzare cumparare cu uzufruct viager. Adica dvs va transmite nuda proprietate si dansul retyine uzufructul, care se va sterge la decesul dansului dvs devenind propriatra pe deplin.
Poate să vă vândă o cotă-parte de 1/2 din apartament, urmând ca în urma vânzării să aveţi calitatea de coproprietari.

La decesul unchiului, în lipsă de descendenţi, vor veni la moştenirea lui cei doi fraţi, în calitate de moştenitori legali.

Dumneavoastră aţi spus că sunteţi "nepoată" - nu e clar - nepoată de frate, adică sunteţi fiica unuia dinte cei doi fraţi ?
Fara un cadastru pentru acea jumatate de apartament, nu puteti instraina cota de 1/2 pe motivul ca nu se poate delimita exact proprietatea care va fi vanduta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de proprietate...nedumerire! mihaela_2 mihaela_2 Buna seara, In 2012 am facut un contract de vanzare cumparare intre mine si bunici in urma caruia \"ma oblig sa respect dreptul de uzufruct viager al ... (vezi toată discuția)
Proprietar si uzufructuar - se poate ? popo_acas popo_acas va rog sa imi spuneti , daca se poate varianta : -bunul este bun propiu al sotiei -sa ramina ea cu propriatatea nuda -sa fie uzufructari ambii soti Daca ... (vezi toată discuția)
Mosteniri. ce inseamna dreptul de uzufruct viager? lacryg lacryg Mama mi-a facut contract de vanzare- cumparare cu drept de uzufruct viager pe o locuinta mai are ea sau frații mei vreun drept asupra locuintei?? Se ... (vezi toată discuția)