avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Decizie de suspendare a platii indemnizatiei CCC ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Decizie de suspendare a platii indemnizatiei CCC pentru datorii la bugetul local

Beneficiez de indemnizatie crestere copil, insa la data de 31 ianuarie 2012 mai aveam de plata 470 ron impozit restant pe care l-am platit pe data de 6 februarie 2012.Luni am primit prin posta decizia de anulare a platii indemnizatiei, iar astazi am fost la primarie unde mi s-a spus ca nu se stie daca imi voi primi indemnizatia in continuare, depinde de cei de la Sociala cat de repede prelucreaza datele.
Eu am citit si am inteles ca intru inapoi in drepturi in momentul in care fac dovada ca am platit si nu mai am nimic restant.
Ce as putea face ca sa fiu sigura ca voi primii banii la timp?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:12, 21 Februarie 2012
Nu se anuleaza plata , ci se suspenda plata acesteia pana la achitarea debitului ...

Art. 7^1din OUG nr.148/2005:
.......
(4) Neachitarea obligatiilor legale fata de bugetele locale conduce la suspendarea pe o perioada de 5 luni a drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, incepand cu drepturile aferente lunii februarie.
(5) Achitarea obligatiilor legale fata de bugetul local in perioada prevazuta la alin. (4) atrage reluarea platii drepturilor, incepand cu luna urmatoare celei in care s-a achitat obligatia, inclusiv pentru drepturile cuvenite in perioada suspendarii.
(6) In vederea aplicarii prevederilor alin. (5), beneficiarii drepturilor transmit agentiei teritoriale copia actului eliberat de autoritatea administratiei publice locale prin care se face dovada achitarii obligatiilor de plata catre bugetul local.
(7) In situatia in care, dupa termenul prevazut la alin. (4), nu sunt achitate obligatiile fata de bugetul local, drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta inceteaza.
.......
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare plata indemnizatiei pentru concediul de creșterea copilului cristina9696 cristina9696 Din păcate am o restanță de 500 de lei din anul trecut la impozitul casei mele, care vroiam să plătesc în luna mai. Azi mi-a venit o înștiințare ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru crestere copil oprita. Adryana18 Adryana18 Buna seara, Am si eu o problema, si anume: din luna Martie 2012 mi-a fost oprita indemnizatia pentru crestere copil (deoarece nu mi-am platit impozitul), iar ... (vezi toată discuția)
Oprirea indemnizatiei de crestere a copilului de catre administratia financiara IGNATOANA IGNATOANA Buna ziua! Am o mare rugaminte la dumneavoastra: va rog tare mult sa imi spuneti daca poate Administratia Financiara sa imi sisteze acordarea indemnizatiei de ... (vezi toată discuția)