avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune deschisa de copii?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune deschisa de copii?

buna ziua.
as avea o mare rugaminte, daca ma puteti lamuri in urmatorul caz: bunica mea a decedat de curand, a ramas bunicul meu si 2 fete, si au venit citatiile de dezbatere notariala a succesiunii. bunicul nu doreste acest lucru, ptr ca exista posibilitatea ca una din fete sa ii ceara banii, care ma rog...i s-ar cuveni in drept de altfel, pentru ca nu are de unde sa ii achite. asadar....poate merge fata lui singura la notar si sa ceara dezbaterea succesiunii in baza citatiei? sau trebuie neaparat sa fie si bunicul meu acolo?
va rog...
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 15:39, 21 Februarie 2012
Daca mostenitorii nu se inteleg, instanta de judecata va fi aceea care va lamuri lucrurile.
Judecatorul va decide cine sunt mostenitorii, care sunt cotele ce le revin, din ce se compune masa succesorala si cum se va iesi din indiviziune.
problema nu e ca mostenitorii nu se inteleg, ci ca doar unul din mostenitori, in speta una din fete vrea deschiderea succesiunii. si asta intrebam eu: poate sa mearga la notar sa faca asta fara ceilalti doi mostenitori, bunicul si a doua fata? si notarul sa ii si elibereze certificat de mostenitor?
Trebuie sa fie toti mostenitorii prezenti in fata notarului, deoarece procedura succesorala notariala se desfasoara cand toti succesorii sunt de-acord cu formarea loturilor si cu impartirea masei succesorale. Daca notarul va constata lipsa acestui acord, va inchide procedura, recomandand mostenitorilor sa se adreseze cu actiune in instanta( procedura succesorala judecatoreasca).

cons.jur. Minodora Sorian
Puteti deschide succesiunea, notarul va cita succesibilii, in caz de neprezentare va suspenda dosarul si va va trimite in instanta pentru solutionare. In orice caz pe la notar trebuie sa treceti pentru acea incheiere obligatorie daca solutionati in instanta. Aveti nevoie de certificatul de deces.
va multumesc din suflet

Alte discuții în legătură

Succesiune in instanta carmenmariana carmenmariana As vrea sa evit succesiunea in instanta dar nu stiu cum, mostenitorii formeaza doua tabere si nu vorbesc intre ei si as dori un mod de ai anunta ca suntem de ... (vezi toată discuția)
Mostenire mihaelapetrescu mihaelapetrescu Buna ziua, am si eu nevoie de cateva sfaturi in legatura cu urmatoarea situatie legata de o mostenire: Un cuplu cu patru copii. In anul 1969 moare tatal, ... (vezi toată discuția)
Succesiune prin notar sau instanta minuiza minuiza Buna ziua. In anul 2005 bunicul meu a murit. Mama mea vrea sa deschida succesiunea, intrucat ea a ramas sa aiba grija de casa si de pamant, ea a platit ... (vezi toată discuția)