avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovarea functionarilor publici avand in vedere ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovarea functionarilor publici avand in vedere eliminarea treptelor de salarizare

Daca s-au eliminat treptele de salarizare a functionarilor publici, ce presupune asta, ca pot incadra un functionar public indiferent pe ce treapta doresc?mentionez ca a plecat de la funct. public debutant si trece la asistent?
Asistent treapta 3 (asa ii stabiliti salariul, chiar daca treptele nu mai exista); vedeti in acest sens legea 285/2010 si legea 283/2011
pardon. avand in vedere ca dispozitiile privind treptele de salarizare au fost abrogate cand a venit Legea 330/2009(abrogata si ea de Legea 284/2010, in prezent), incepand de la intrarea acesteia in vigoare, incadrarile dupa promovare se faceau la nivel de orice treapta. era la latitudinea conducatorului pentru ca legea nu mai reglementa. deci in prezent, nu ai cum sa il incadrezi pe nici o treapta pt ca nu mai exista. ai similar in plata cu alte functii de acelasi nivel, categorie, clasa, si grad din institutie. mai exact spune-mi de pe ce functie, si ce fel de promovare? ca sa iti pot extinde lamuririle
Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2012
ContSters233010, utilizator
Pardon!
Legea 283/2011
Art. 13
(1) Pentru functionarii publici care se transfera, sunt redistribuiti din corpul functionarilor publici sau sunt reintegrati in functie, potrivit legii, in cursul anului 2012, la stabilirea salariului va fi avuta in vedere treapta de salarizare detinuta anterior.
(2) In cazul functionarilor publici nou-incadrati sau promovati, nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare este cel corespunzator treptei 3 de salarizare utilizate in anul 2010.
scuze gordius ai dreptate. :P .Legea 283 a schimbat treaba, si a readus putina ordine in haosul creat cu legile salarizarii anterioare. recunosc nu mi-am clatit ochii in ea prea mult.
Legea 283 nu a schimbat nimic in acest sens , cele cuprinse in art. 13 s-au regasit si in Legea 285 /2010 privind salarizarea bugetarilor in anul 2011, iar haosul se mentine in continuare.

Alte discuții în legătură

Promovarea functionarilor publici jigan56 jigan56 Va rog sa ma ajutati cu un raspuns privind promovarea functionarilor publici avand functie de executie, posibila in anul 2012, aferenta urmatoarelor ... (vezi toată discuția)
Incadrare dupa promovare IDANUT IDANUT Daca promovez anul acesta din inspector principal in inspector superior, as dori sa stiu cum o sa fiu incadrat tinind cont ca am o vechime de 25 de ani in ... (vezi toată discuția)
In baza caror acte normative se stabilesc salariile noilor functionarilor publici in anul 2012? jaguarxkr jaguarxkr Va rog sa-mi comunicati In baza caror acte normative se stabilesc salariile noilor functionarilor publici in anul 2012? (vezi toată discuția)