avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... contract de comodat sau declaratie de sediu?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

contract de comodat sau declaratie de sediu?

Buna ziua

Doresc sa infiintez o asociatie ONG. Unul dintre membrii fondatori pune la dispozitie apartamentul sau pentru sediul social.
In acest caz este nevoie de contract de comodat sau de o declaratie notariala privind punerea la dispozitie a sediului?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: niksonmd , utilizator 10:57, 25 Mai 2009
incheiati un contract de comodat , in forma consensuala !
Succes
Pentru stabilirea sediului unei fundatii, modalitatea in care un membru fondator pune la dispozitia fundatiei spatiul , este contractul de comodat care imbraca forma actului sub semnatura privata . Daca doriti(fara a fi obligatoriu) acest contract poate fi atestat de avocat sau perfectat in forma autentica.
Stimata Doamna Avocat

Va multumesc pentru precizari si daca se poate mai dati-mi o lamurire. Ce inseamna "perfectat in forma autentica", semnat pur si simplu intre parti sau autentificat la notar?

"perfectat in forma autentica" = un drum inutil la notar pentru autentificare, plus niste bani dati fara rost.
Va sfatuiesc sa incheiati contractul sub semnatura privata.
Incheiati contractul de comodat in forma consensuala , solo consensu , fiind necesar si suficient acordul de vointa al celor doua parti contractante .
Nu este nevoie ca acesta sa fie autentificat la notar .
Succes !

Alte discuții în legătură

Cum inchei un contract de inchiriere si ce urmeaza ContSters115447 ContSters115447 am infiintat o firma si urmeaza sa inchiriez un spatiu comercial .Doresc sa stiu daca se incheie la notar ,unde se declara pe urma de mine ,asociat unic sau de ... (vezi toată discuția)
Contract comodat pentru sediu asociatie melodyrose27 melodyrose27 Buna ziua, Sunt unul dintre membri fondatori al unei asociatii. Bunicul meu este proprietar al unei case, si este de acord sa ne ofere spatiul pentru ... (vezi toată discuția)
Declaratie monicah monicah Buna ziua,se poate cu o declararie scrisa de mana ne autentificata numai cu 2 martori sa obtii un teren daca proprietarii terenului nu mai sunt de ... (vezi toată discuția)