avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... contract de comodat sau declaratie de sediu?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

contract de comodat sau declaratie de sediu?

Buna ziua

Doresc sa infiintez o asociatie ONG. Unul dintre membrii fondatori pune la dispozitie apartamentul sau pentru sediul social.
In acest caz este nevoie de contract de comodat sau de o declaratie notariala privind punerea la dispozitie a sediului?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: niksonmd , utilizator 10:57, 25 Mai 2009
Doamna consilier multumesc ptr. precizarile despre forma consensuala, acum am inteles ca de fapt este o intelegere intre parti .
Dar ce se intampla daca una dintre parti se razgandeste si nu mai doreste derularea contractului. Cum se procedeaza pentru anulare?
Pentru sediul Asociatiei pe care vreau sa o infiintez , o sa folosesc o camera din locuinta parintilor mei. Am inteles ca nu e nevoie sa mergem la notar pentru asta si ca nu vor plati nimic pentru ca imi ofera spatiu.
Dar vreau sa stiu daca in contractul de comodat trebuie sa specific ca voi folosi doar o parte din locuinta(doar pentru sediu, si ca nu vom desfasura activitate aici) si ca restul va ramine locuinta (deci nu isi schimba destinatia).
Practic , obiectul contractului de comodat il constituie posedarea si folosinta unei camere .

Din punctul meu de vedere , e important sa specificati printr-o clauza contractuala unde va veti desfasura activitatea , si faptul ca o anumita parte din locuinta isi va pastra vechea destinatie.

Ultima modificare: Marți, 28 Aprilie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Buna ziua,

Va rog mult as avea si o asa intrebare:

Pot incheia un contract de comodat de spatiu/apartament cu oricine care se face de acord? Un prieten de exemplu... Sau doar cu un membru asociat care-si pune la dispozitie apartamentul?
Adevarul e ca toti asociatii sunt straini si nimeni nu dispune de imobil-proprietate in Romania.

Multumesc mult!
Ultima modificare: Joi, 28 Mai 2009
niksonmd, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum inchei un contract de inchiriere si ce urmeaza ContSters115447 ContSters115447 am infiintat o firma si urmeaza sa inchiriez un spatiu comercial .Doresc sa stiu daca se incheie la notar ,unde se declara pe urma de mine ,asociat unic sau de ... (vezi toată discuția)
Contract comodat pentru sediu asociatie melodyrose27 melodyrose27 Buna ziua, Sunt unul dintre membri fondatori al unei asociatii. Bunicul meu este proprietar al unei case, si este de acord sa ne ofere spatiul pentru ... (vezi toată discuția)
Cum se infiinteaza un ong? adrianacab adrianacab CUM SE INFIINTEAZA UN ONG?VA ROG SA-MI SPUNETI DE CE ACTE AM NEVOIE SI UNDE SE DEPUN, SI PASII PE CARE TREBUIE SA II URMEZ?TREBUIE MINIM 3 ASOCIATI?ACESTIA POT ... (vezi toată discuția)