avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dezvoltare morala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dezvoltare morala

Buna,

Ma intereseaza, cand se considera ca este pusa in pericol "dezvoltarea morala a minorului", cel putin din punctul de vedere al legii 272/2004 ?
Cel mai recent răspuns: Ecaterinaa , utilizator 13:12, 28 Februarie 2012
Atunci cand nu sunt indeplinite conditiile art.32 din L272/2004
Art. 32
Copilul are dreptul sa fie crescut in conditii care sa permita dezvoltarea sa fizica, mentala, spirituala, morala si sociala. In acest scop parintii sunt obligati:
a) sa supravegheze copilul;
b) sa coopereze cu copilul si sa ii respecte viata intima, privata si demnitatea;
c) sa informeze copilul despre toate actele si faptele care l-ar putea afecta si sa ia in considerare opinia acestuia;
d) sa intreprinda toate masurile necesare pentru realizarea drepturilor copilului lor;
e) sa coopereze cu persoanele fizice si persoanele juridice care exercita atributii in domeniul ingrijirii, educarii si formarii profesionale a copilului.

Mai mult cred ca atunci cand se pune in discutie ''dezvoltarea morala'' vorbim de pe marginea unei anchete sociale care stabileste daca acele conditii in care traieste copilul sunt apte si optime pentru cresterea dezvoltarea si educarea minorului.
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2012
Vasile Mihaela, Consilier juridic
Va multumesc mult de tot, insa aceste conditii se impun si la programul de vizita. Respectiv, sunt o conditie pentru restrangerea programului de vizita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de abitatie melrwen melrwen Buna ziua As avea si eu nevoie de un sfat legat de dreptul de abitatie. Problema este urmatoarea: locuiesc impreuna cu mama si sora mea si, mai nou, ele vor ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am divortat acum 2 luni si locuiesc cu baietelul meu ... violetaanna violetaanna Buna ziua, Am divortat acum 2 luni si locuiesc cu baietelul meu in varsta de 9 ani(ii face in Februarie). De la grupa 0 a fost la un After particular si ... (vezi toată discuția)
Cerere custodie unica carmencitadana carmencitadana buna ziua, am un copil minor rezultat in urma unei relatii neoficiale si as dori sa stiu ce trebuie facut in cazul in care doresc sa cer custodie unica ... (vezi toată discuția)